Zweedse worstschotel - met meer groente
30 min.
Zweedse worstschotel - met meer groente. Het lijkt veel op de traditionele Zweedse worstschotel, maar we gebruiken minder worst en gebruiken meer aardappelen, uien en voegen wortelen toe. Dus als je meer plantaardig wilt eten, is de worstschotel - met meer groente een goede manier om te beginnen.
Bereidingswijze
Zweedse worstschotel
Tips
Je kunt een vegetarische versie van de Zweedse worstschotel maken. Vervang de worst door een blikje afgespoelde en uitgelekte witte of bruine bonen.
Tips
En vervang eventueel het milde paprikapoeder door gerookt paprikapoeder, zodat je de rooksmaak krijgt die normaal gesproken van de worst komt.
Ingrediënten
Zweedse worstschotel
Boter
|
10 g |
---|---|
Fijngesnipperde uien (ongeveer 300 g)
|
4 |
Grof geraspte wortelen (ongeveer 300 g)
|
4 |
Dunne plakjes knak worsten (ongeveer 135 g)
|
3 |
Milde paprikapoeder
|
1 el |
Gekookte aardappelen, geschilde aardappelen in blokjes
|
1000 g |
Geconcentreerde tomatenpuree (ongeveer 70 g)
|
5 el |
Kookroom
|
250 ml |
Water
|
100 ml |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Garnering
Gesneden verse bieslook
|
---|
Bijgerecht
Grof roggebroden
|
150 g |
---|