Je kunt een vegetarische versie van de Zweedse worstschotel maken. Vervang de worst door een blikje afgespoelde en uitgelekte witte of bruine bonen.
En vervang eventueel het milde paprikapoeder door gerookt paprikapoeder, zodat je de rooksmaak krijgt die normaal gesproken van de worst komt.
Boter
|
10 g |
---|---|
Fijngesnipperde uien (ongeveer 300 g)
|
4 |
Grof geraspte wortelen (ongeveer 300 g)
|
4 |
Dunne plakjes knak worsten (ongeveer 135 g)
|
3 |
Milde paprikapoeder
|
1 el |
Gekookte aardappelen, geschilde aardappelen in blokjes
|
1000 g |
Geconcentreerde tomatenpuree (ongeveer 70 g)
|
5 el |
Kookroom
|
250 ml |
Water
|
100 ml |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Gesneden verse bieslook
|
---|
Grof roggebroden
|
150 g |
---|