Zweedse worstschotel

Zweedse worstschotel

30 min.
Zweedse worstschotel is een Deense klassieker die zowel kinderen als volwassenen lekker vinden.
ga naar een {groener} alternatief
https://www.arla.nl/recepten/zweedse-worstschotel/

Bereidingswijze

Zweedse worstschotel
  • Snijd de aardappelen en knakworsten in kleinere stukjes. Pel en hak de ui.
  • Laat de boter goudbruin worden in een braadpan en fruit de ui ongeveer 1 minuut.
  • Voeg paprikapoeder en knakworsten toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
  • Zet het vuur laag en voeg de aardappelen, tomatenpuree en de overige ingrediënten toe.
  • Laat het gerecht ongeveer 10 minuten sudderen of tot het goed warm is.
  • Garneer met gesneden bieslook en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Heb je veel knakworsten over? Misschien kun je dan wat hotdogbroodjes bakken en invriezen - zo heb je gemakkelijk eten om mee te nemen onderweg.

Ingrediënten

Zweedse worstschotel
Gekookte aardappelen
800 g
Knak worsten
8
Ui
1
Boter
10 g
Milde paprikapoeder
3 tl
Geconcentreerde tomatenpuree (70 g)
1 blikje
Melk
200 ml
Slagroom
50 ml
Grof zout
½ tl
Versgemalen peper
Garnering
Gesneden verse bieslook