Vergeet in de winkel gekocht brood en gebak; dit is het echte werk! Met ons recept voor zuurdesemstarter kun je genieten van luchtige baksels met veel smaak. Je krijgt zuurdesembrood met de kenmerkende knapperige korst, zachte binnenkant en enorme luchtbellen - en natuurlijk de onweerstaanbare zurige smaak die goed samengaat met bijna elk beleg en spread.
Het is eenvoudig en gemakkelijk - alles wat je nodig hebt is water, meel en een beetje geduld. Zet je ingrediënten klaar, zoek een schone glazen pot en begin te mengen.
Thuis zuurdesem maken voelt bijna alsof je een klein wetenschappelijk experiment uitvoert met veel stappen en valkuilen. Gelukkig hebben wij je voorzien van de nodige instructies en informatie om te slagen; alles wat je nodig hebt is een beetje geduld en een paar basisingrediënten. Lees hieronder meer over het maken van een zuurdesemstarter.
Lauwwarm water
|
150 ml |
---|---|
Tarwemeel
|
100 ml |
Roggemeel of een andere soort grof meel
|
100 ml |
Zuurdesem
|
50 g |
---|---|
Lauwwarm water
|
50 ml |
Grof roggemeel
|
50 g |