Zin in een Mexicaans accent? Voeg dan tijdens het bakken van de uien en het knoflook wat komijnpoeder toe.
Zoete aardappel
|
400 g |
---|---|
Gele uien
|
2 |
Knoflook
|
3 teentjes |
Rode chilipepers
|
2 |
Boter en koolzaadolie
|
1 el |
Groentebouillon
|
3 el |
Water
|
700 ml |
Kookroom
|
250 ml |
Gekookte witte bonen
|
1 blikje |
Limoen (onbehandeld), schil en sap
|
1 |
Tortillachips
|
|
---|---|
Avocado's, in blokjes gesneden
|
|
Korianderpoeder
|
Op een gure herfstavond, wanneer de regen tegen de ramen slaat, zal deze romige, verwarmende soep de kou wegnemen en je een onverwachte oppepper geven. Combineer de soep met een groene salade en wat knapperig brood voor een eenvoudige maaltijd die elegant genoeg is om te delen.
De uien bakken in pure boter tot ze goudbruin zijn is een goede manier om de smaak te verdiepen. En voordat je de soep serveert, kun je de glamourfactor ervan wat opkrikken door hem te garneren met een toefje zure room en wat geroosterde pompoen- of zonnebloempitten.