Koolzaadolie
|
2 el |
---|---|
Geconcentreerde tomatenpuree
|
1 el |
Pantsers van schaaldieren, bijvoorbeeld garnalen, scampi's of tijgergarnalen
|
100 g |
Bieslook (ongeveer 150 g)
|
2 |
Wortel, in blokjes (ongeveer 75 g)
|
1 |
Stengels bleekselderij, in stukjes (ongeveer 100 g)
|
2 |
Peterselie
|
5 takjes |
Klein knoflookteentje, gepeld
|
1 |
Citroenschil (onbehandeld)
|
1 tl |
Laurierblaadje
|
1 |
Zwartepeperkorrels
|
10 |
Korianderzaadjes
|
10 |
Water
|
1½ L |
Cocktailtomaten
|
200 g |
---|---|
Veldsla
|
400 g |
Lente-ui
|
100 g |
Klaverzuring
|
30 g |
Bamboespiesen, medium - ongeveer 10 cm lang
|
6 |
---|---|
Staart van noorse kreeft, gepeld en rauw
|
12 |
Boter
|
25 g |
Citroenschil (onbehandeld)
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Volvette room
|
250 ml |
---|---|
Grof zout
|
1½ tl |
Witbrood, geroosterd
|
6 plakjes |
---|
Zeevruchtensoep is er in talloze varianten, met heel veel verschillende ingrediënten en soorten vis of schaal- en schelpdieren. Je moet dan ook eerst beslissen welke zeevruchtensoep voor jou de juiste is.
Als het gaat om combinaties van zeevruchten, is de lijst bijna eindeloos. Of je er nu voor kiest om schaaldieren te gebruiken zoals krab, kreeft, garnalen of scampi's, of schepdieren zoals mosselen, of vis zoals kabeljauw, schelvis of zalm. Uiteindelijk hangt het allemaal af van je persoonlijke smaak en de vraag welke ingrediënten beschikbaar zijn, in het seizoen of het meest betaalbaar voor je budget.
Voor zowel volwassenen als kinderen zijn spiesjes perfect om een extra vleugje plezier en smaak aan een gerecht toe te voegen.
Ze zijn niet alleen snel, gemakkelijk en gezellig, maar ze bieden ook een culinaire wereld van verschillende smaakcombinaties - of je nu een combinatie maakt van verschillende groenten, vruchten, stukjes vlees of, zoals in dit geval, zeevruchten. Elk spiesje is uniek en kan zorgen voor een allesbehalve saaie maaltijd!
Er is niet één ultieme zeevruchtensoep en elke combinatie is uniek. Populair zijn schaal- en schelpdieren zoals krab, kreeft, garnalen, scampi en mosselen, of grotere vissen zoals kabeljauw, schelvis en zalm. Hoewel bekend is dat een verse vangst de meeste smaak en voedingswaarde bevat, zijn ingevroren en verpakte alternatieven vaak makkelijker verkrijgbaar en vriendelijker voor je budget.
Scampi zijn inmiddels populaire zeevruchten, die in huizen en restaurants over de hele wereld op tafel komen.
Officieel bekend als de nephrops norvegicus, hebben scampi vele namen over de hele wereld - Noorse kreeft of Dublin Bay Prawn, om er maar een paar te noemen. Universeel is echter hun opmerkelijke zoete smaak en delicate textuur. Scampi zorgen in zeevruchtensoep voor een smaak en textuur die geliefd is onder liefhebbers van zeevruchten over de hele wereld.
Het is niet alleen de combinatie van zeevruchten en vis die smaak geeft aan je zeevruchtensoep, maar ook kruiden en smaakmakers kunnen een boost geven waardoor de smaak van andere ingrediënten beter uitkomt.
Enkele populaire kruiden en specerijen die goed passen bij zeevruchtensoep zijn tijm, basilicum en peterselie.
Degenen die houden van een vleugje pit kunnen eens proberen wat paprikapoeder, chilizaadjes of zelfs een scheutje hete saus aan de soep toe te voegen.