vezels | 11,5 gram vezels |
eiwit | 45,1 gram eiwit |
koolhydraten | 81 gram koolhydraten |
vet | 94,5 gram vet |
Zure room, 18%
|
250 ml |
---|---|
Zalmkuit (gereinigd en gezouten)
|
100 g |
Grote rode ui
|
1 |
Roggebroodchips met zout
|
150 g |
Verse takjes dille om te serveren
|
Dit koude gerecht is een geweldig idee voor warme zomerdagen en kan worden geserveerd als voorgerecht, snack of bijgerecht. Dit recept heb je in minder dan 15 minuten gemaakt en geeft een vleugje luxe aan elke barbecue, picknick of bijeenkomst aan het zwembad met een smaakcombinatie die net zo indrukwekkend is als het visuele contrast van de felrode zalmkuit met de romige witte zure room, het donkere roggebrood en de groene dille.
Voor dit gerecht kun je het beste crackers gebruiken met een milde smaak die de delicate bitterzoete en zoute tonen van de zalmkuitniet overweldigen. Gezouten roggebroodchips, zoals in dit recept, zijn hiervoor perfect terwijl ze ook een unieke zure nasmaak toevoegen die het gerecht perfect complimenteert. Crackers, knäckebröd of zelfs gewone gezouten chips zijn ook geweldige alternatieven die goed passen bij de zoute kuit, romige zure room en pittige ui vanuit zowel smaak- als textuurperspectief.
Dit luxe voorgerecht maakt zeker indruk op je gasten, of het nu wordt geserveerd in kleine glazen kopjes of in grotere kommen voor een gedeelde ervaring. Als fingerfood voor grotere groepen maak je hapklare porties op keramische lepels als een elegante (om nog maar te zwijgen van knoeivrije) manier om de perfecte portie aan elke gast te serveren. Een losse, doe-het-zelfpresentatie is ook een geweldig idee voor kleinere diners waarbij gasten zoveel (of zo weinig) van elk ingrediënt kunnen toevoegen als ze willen.