Eidooiers
|
2 |
---|---|
Honing
|
50 ml |
Yoghurt
|
100 ml |
Versgemalen kardemomzaadjes
|
1 tl |
Gemalen amandelen, gehakt
|
50 g |
Slagroom
|
300 ml |
De kardemomsmaak van dit dessert gaat heel goed samen met zoet fruit zoals pruimen, appels en abrikozen. Maak een compote of snijdt het verse fruit in hapklare stukjes voor een prachtig, kleurrijk contrast met het witte dessert. Als je nog snel wat zandkoekjes maakt met kardemom en citroen en daarmee sierlijke ijssandwiches maakt, zien die er niet alleen fantastisch uit tijdens je volgende etentje, maar zorg je ook voor nog wat extra crunch en smaak bij een toch al indrukwekkend dessert.
Een kopje sterke koffie of espresso zorgt ervoor dat de kardemomsmaak van dit recept nog meer opvalt. De combinatie is zelfs zo populair dat er in het Midden-Oosten vaak een gemalen kardemompeul mee wordt gebrouwen met de koffiebonen, om een aromatische en perfect uitgebalanceerde twist te geven aan een heel gewoon bakje troost. Probeer het eens!