Yoghurt- en cranberrysaus
Bereidingswijze
Yoghurt- en cranberrysaus
Ingrediënten
Gehakte gedroogde cranberry's
|
28 g |
---|---|
Gehakte verse bieslook
|
10 g |
Gehakte verse rozemarijn
|
2 g |
Honing
|
2 tl |
Zout
|
½ tl |
Zwarte peper
|
1 snufje |
Yoghurt
|
200 ml |
Een romig alternatief voor een populaire klassieker
Deze cranberrysaus op basis van yoghurt is een heerlijk romig alternatief voor de traditionele variant. Het kleine scheutje honing erbij brengt de zuurheid van het fruit perfect in balans. Deze saus is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook nog eens heerlijk!
Onmisbaar bij elk kalkoengerecht
Weinig smaakcombinaties zijn zo traditioneel als kalkoen en cranberrysaus, en de wetenschap vertelt ons waarom dat zo is: de tannines in de cranberryschil binden zich op natuurlijke wijze met de eiwitten en vetten van de kalkoen, met als resultaat een heerlijk evenwichtige en zoete combinatie. Deze romige variant op het traditionele recept zal al snel je favoriete saus bij kalkoen worden.
Alternatieven voor cranberrysaus
Een fruitige chutney, Scandinavische rodebosbessenjam, aalbessengelei of gewoon een lekker jus zijn allemaal uitstekende alternatieven die uitstekend passen bij kalkoen. Hoeft het voor jou niet zo traditioneel? Probeer dan eens een Aziatisch geïnspireerde pindasaus, honingmosterd of zelfs pesto voor nieuwe smaakcombinaties.