Witbrood
Bereidingswijze
Tips
Witbrood moet een luchtige en zachte textuur hebben. Als je het deeg te veel kneedt, krijg je een taai kruim. Als het deeg glad is en terugveert als je er met je vingers op drukt, is het klaar om te rusten. Als er een kuiltje achterblijft, moet je nog wat langerr kneden. Gebruik je handen om de textuur te voelen zodat je de juiste consistentie krijgt.
Tips
Voeg niet teveel bloem ineens toe. Het deeg kan eerst wat plakkerig lijken, maar het wordt mooi glad als je eenmaal begint te kneden. Als het moeilijk wordt om het deeg uit te rekken, heb je het te veel gekneed, wat resulteert in een harde en taaie textuur.
Vragen over witbrood
Een handvol eenvoudige ingrediënten omtoveren in heerlijk brood is heel eenvoudig en simpel met ons recept voor witbrood. Hieronder kun je er meer over te weten komen door onze antwoorden te lezen op enkele van de meest gestelde vragen over dit mooie brood.
Ingrediënten
Deeg
Boter
|
25 g |
---|---|
Magere melk
|
200 ml |
Kwark 0,3%
|
100 g |
Grof zout
|
2 tl |
Suiker
|
2 tl |
Gist
|
25 g |
Speciale tarwebloem
|
500 g |
Bestrijken
Melk
|
2 el |
---|---|
Maanzaad
|
1 el |
Zacht en heerlijk witbrood
Geniet van zacht en heerlijk witbrood met basisingrediënten. Laat het simpele uiterlijk je niet misleiden. Dit heerlijke brood heeft een vleugje zoetigheid. Kwark maakt het brood lekker vochtig en een beetje zuur, wat een mooi contrast vormt met de subtiel zoete smaak. Het brood wordt bestrooid met maanzaad om het af te maken. Geniet van een sneetje met boter en jam!
Heeft dit recept je in een broodfanaat veranderd? Probeer dan ook eens onze recepten voor zuurdesembrood gemaakt met een zuurdesemstarter, smaakvol Deens roggebrood met 3 soorten zaden, of volkorenbrood met gebroken tarwe.
Een klassiek brood met maanzaad
Een gemakkelijk zelfgemaakt witbrood met maanzaad is een smaakvol en decadent brood. Door maanzaad toe te voegen krijgt het brood een nootachtige smaak met subtiele fruitige toetsen en wordt de zachte textuur een beetje knapperig.
Je kunt verschillende soorten maanzaad gebruiken voor witbrood, afhankelijk van je smaakvoorkeur. Blauw maanzaad heeft een licht kruidig aroma, terwijl grijs maanzaad milder van smaak is. Gebruik wit maanzaad voor een maximale nootachtige smaak. De witte zaadjes zijn het meest nootachtig en zijn heel populair voor brood en gebak vanwege hun nootachtige, zoete smaak en bitterzoete rookaroma. Maak je keuze en geef het brood zijn bekroning.
Geniet van witbrood als lunch of ontbijt
Ons snelle en fantastische witbrood is perfect voor lunch en ontbijt. Sommige mensen zullen zelfs in de verleiding komen om het als avondeten op te dienen. Wij zeggen: ga je gang, het is te mooi om te laten liggen. Of je nu houdt van jam, kaas, Nutella of gewoon boter, het is de perfecte basis voor je favoriete beleg. Je kunt het brood zelfs roosteren om warme en knapperige sneetjes te krijgen waar de boter op smelt. Serveer ze met een heet kopje koffie of thee.
Geef de klassieker een eigen draai
Dit klassieke luchtige witbrood is kussenzacht, maar je kunt het wat meer bite geven door verschillende zaden aan je deeg toe te voegen, bijvoorbeeld lijnzaad, zonnebloempitten of sesamzaad. Volg ons gemakkelijke recept voor witbrood en voeg een handvol zaden toe aan het verwarmde melkmengsel voordat je gist toevoegt. Voor extra vocht kun je ook honing aan het mengsel toevoegen. Het is een geweldige smaak om aan je brood toe te voegen en brengt de smaak van de kwark in balans. Een perfecte mix van zoet en pittig maakt dit witte meerzadenbrood ongelooflijk lekker. Strooi als finishing touch wat zaden over het brood voordat je het in de oven bakt.