Wentelteefjes
Bereidingswijze
Tips
Om goudbruine wentelteefjes met kaas te maken die licht knapperig zijn aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, moet je het brood op de juiste manier weken en bakken. Laat de sneetjes een minuut aan elke kant in het eimengsel weken, zodat ze de heerlijke kardemomsmaak kunnen opnemen. Laat ze altijd even uitdruppelen voor je ze in de warme pan met gesmolten boter legt. Zo voorkom je dat het brood te klef wordt.
Tips
Je vraagt je misschien ook af hoe lang je de wentelteefjes aan elke kant moet bakken zodat ze knapperig en goudbruin maar niet verbrand of uitgedroogd zijn. Hoewel de precieze tijd afhangt van hoe heet je pan is, duurt het meestal 5-8 minuten om het brood te bakken. Bak de sneetjes 3-4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur om aanbranden te voorkomen.
Tips
Als je vrienden of familie op bezoek hebt en je het recept wilt verdubbelen of verdrievoudigen, zorg er dan voor dat je niet te veel sneetjes tegelijk bakt. Je kunt de wentelteefjes die klaar zijn warm houden in de oven terwijl je er meer maakt.
Vragen over wentelteefjes
Wentelteefjes met kaas maken is ongelooflijk eenvoudig met ons snelle en makkelijke recept. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over dit zoete ontbijtgerecht.
Voedingswaarde
Energie-inhoud voor het hele gerecht:
vezels | 18,2 gram vezels |
eiwit | 32,8 gram eiwit |
koolhydraten | 87,2 gram koolhydraten |
vet | 70,4 gram vet |
Ingrediënten
Eieren
|
2 |
---|---|
Kardemomzaadjes
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Boter
|
25 g |
Witbrood
|
4 |
Suiker
|
4 tl |
Havarti-kaas
|
4 plakjes |
Bosbessen
|
75 g |
Grof gehakte hazelnoten
|
50 g |
Wentelteefjes met bosbessen en kaas
Wentelteefjes als ontbijt is een heerlijk decadente manier om de dag te beginnen, en met onze versie van dit klassieke ontbijtgerecht is het net zo. Onze zowel zoete als hartige gebakken wentelteefjes met kaas zijn prachtig goudbruin en krokant aan de buitenkant en zacht en verrassend smaakvol aan de binnenkant.
De combinatie van gesmolten gegrilde kaas en warme bosbessen is heerlijk als vulling voor wentelteefjes. De zoete en frisse smaak van de licht gesauteerde bosbessen gaat perfect samen met de romige, boterige toetsen van de zachte, zoute kaas. De ingetogen zure tonen geven het gerecht een heerlijk hartige smaak die goed past bij de citrusachtige tonen van het met kardemom doordrenkte witbrood.
Zoek je nog andere ontbijtgerechten die van tevoren kunnen worden bereid? Probeer dan ons recept voor overnight oats, dat je ook kunt maken met heerlijke, verse bosbessen, of onze baked oats met bosbessen en banaan.
Knapperige en zoete toppings voor wentelteefjes
Iedereen is dol op krokante wentelteefjes, zowel kinderen als volwassenen! Aangezien het gebakken brood ook heerlijk knapperig is, hebben we ervoor gekozen de toasts te bestrooien met gehakte hazelnoten en te vullen met verse, gesauteerde bosbessen.
De knapperige hazelnoten zorgen voor zoete, notige en licht aardse tonen die goed passen bij de zoete en hartige smaken van dit ontbijtgerecht. Als je daar het zoete, gekarameliseerde brood aan toevoegt, wordt de notige smaak meer uitgesproken en nóg heerlijker.
Op smaak gebracht met kardemom en suiker
Kardemom heeft een heerlijk complexe smaak die tegelijkertijd zoet en kruidig is. Dit maakt dit kruid zeer geschikt voor zoete wentelteefjes, omdat het voor een heerlijk kruidenaroma zorgt en voorkomt dat het gerecht té zoet wordt.
Je krijgt de beste wentelteefjes als je het eierbrood met suiker bestrooit voordat je het bakt of roostert. De suiker geeft de toast een mooi gekarameliseerde buitenkant. Het helpt het brood krokant te maken en geeft het gerecht zijn kenmerkende goudbruine kleur, en in combinatie met kardemom voegt het een heerlijk zoet accent toe.
Experimenteer met de ingrediënten
Je kunt de wentelteefjes helemaal naar wens aanpassen door bijvoorbeeld andere soorten vruchten zoals zoete aardbeien of zoetzure bessen zoals frambozen te gebruiken. Of kies voor andere knapperige noten zoals amandelen, walnoten of pecannoten.
Je kunt ons recept voor gevulde wentelteefjes met kaas op vele manieren aanpassen, afhankelijk van wat je in je koelkast en voorraadkast hebt liggen. Zelfs zout spek werkt goed als knapperige topping als je wilt experimenteren met de hartige tonen van het gerecht, en de rokerige speksmaak gaat ook goed samen met de sappige bosbessen.
Je kunt ook spelen met een van de onmisbare ingrediënten die je nodig hebt voor wentelteefjes, namelijk het brood. Hoewel dit ontbijt heerlijk is met gewoon witbrood of zelfs tostibrood, kun je wentelteefjes ook maken met briochebrood voor een extra boterige smaak of met knapperig zuurdesembrood voor meer bite en een eerder zurige smaak. Bekijk ook onze recepten voor witbrood, zuurdesembrood en briochebroodjes als je zelfgebakken brood wilt gebruiken om deze ontbijtlekkernij te maken.