Watermeloen, in blokjes gesneden
|
450 g |
---|---|
Tomaten, in blokjes gesneden
|
225 g |
Komkommers, in blokjes gesneden
|
150 g |
Rode ui, dun gesneden
|
½ |
Rode chili's, fijngehakt
|
1 el |
Blokjes witte kaas
|
200 g |
Olijfolie
|
3 el |
---|---|
Versgeperst limoensap (onbehandeld)
|
1½ tl |
Vers geperst limoensap
|
1½ el |
Zeezout
|
¼ tl |
Verse koriander, grof gehakt
|
7 g |
Het snijden van watermeloen in blokjes is eenvoudig. Begin met het afsnijden van de uiteinden, zodat je twee platte oppervlakken hebt om de meloen op te laten rusten. Gebruik vervolgens het mes om de schil eraf te snijden en snijd vervolgens om beurten rond de meloen. Zodra je dat hebt gedaan snijd je de meloen gewoon in de gewenste grootte.
De combinatie van munt en feta is de meest klassieke manier om een watermeloensalade te maken, maar andere varianten zijn zeker ook het proberen waard. Vervang de feta door dungesneden sjalotjes, geroosterde cashewnoten, fijngesneden chilipeper en een vissausdressing en je hebt een salade in Thaise stijl met een diepe smaak. Je kunt de salade ook veganistisch maken door in soja gemarineerde tofu te gebruiken in plaats van feta en door wat geroosterde noten toe te voegen - de zoetheid van de watermeloen past goed bij de zoutheid van de tofu, net als feta.