Wasabi lime saus

Op zoek naar een romige, licht pittige frisse saus die je gerechten nóg lekkerder maken? Deze wasabi-limoen saus moet je proberen. De combinatie van volle yoghurt, wasabi en limoen zorgt voor een heerlijke balans. Perfect als saus voor op je wrap, als dressing voor salades of als dip bij gegrilde kip en vis. En het beste? Deze saus is in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten
200 ml | |
Wasabipasta
|
30 g |
Zout
|
5 g |
Suiker
|
20 g |
Limoensap
|
10 ml |
Bereidingswijze
Saus mengen
Roeren tot een gladde saus
Klaar om te serveren!
Serveertip
Lekker in combinatie met:
Tips
Wil je de saus minder pittig? Gebruik dan een halve hoeveelheid van de wasabi of voeg extra yoghurt toe om de saus zachter te maken.
Tips
Om de wasabi lime saus wat frisser te maken kun je extra limoensap of limoenrasp toevoegen voor een intensere smaak.
Tips
Wil je de saus wat dunner hebben? Voeg dan extra yoghurt toe. Je kunt de saus wat dikker maken door Arla LactoFREE Griekse stijl yoghurt te gebruiken.
FAQ: Wasabi lime saus
Heb je vragen over deze wasabi lime saus? Bekijk de antwoorden hieronder en probeer het recept uit!
Hoeveel saus heb ik nodig voor één gerecht?
Voor wraps of salades gebruik je meestal 2 eetlepels per portie (30 ml).
Welke gerechten passen goed bij deze wasabi lime saus?
Deze saus is heerlijk bij wraps met kip of gegrilde groenten, bij salades als frisse dressing, als topping op een poké bowls of als saus of marinade bij gegrilde kip.
Hoe lang kan ik de wasabi lime saus bewaren?
De wasabi lime saus kan je maximaal 5 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten pot.
Voedingswaarde, per 100 g
Energie-inhoud:
30 Kcal
vezels | 0 gram vezels |
eiwit | 0 gram eiwit |
koolhydraten | 7,5 gram koolhydraten |
vet | 0 gram vet |
