Walnootkoekjes
Bereidingswijze
Walnootkoekjes
Ingrediënten
Walnootkoekjes
Walnoten
|
110 g |
---|---|
Algemeen bloem
|
240 g |
Bruine suiker
|
180 g |
Boter en koolzaadolie
|
200 ml |
Citroensap
|
1 el |
Walnootkoekjes – perfect bij koffie
Op zoek naar een snel en erg eenvoudig recept voor koekjes? Deze koekjes zijn snel en makkelijk te maken, met slechts een handvol eenvoudige ingrediënten. Hier spelen walnoten de hoofdrol, met hun rijke en milde smaak die door het bakken alleen maar beter wordt. En als je van koffie houdt, zul je snel merken dat deze koekjes perfect passen bij je kopje koffie 's middags.
Hoe maak je walnootkoekjes zonder suiker?
Als je geraffineerde suiker in je koekjes wil vermijden, kun je die in dit ingrediënt gewoon vervangen door honing. Honing is zoeter dan suiker, dus gebruik ongeveer 2/3 van de benodigde hoeveelheid. Omdat er water in honing zit, moet je wellicht de hoeveelheid bloem aanpassen om te voorkomen dat het koekjesbeslag te dun wordt. Ahornsiroop is een vergelijkbaar alternatief voor geraffineerde suiker. In sommige winkels vind je nog andere natuurlijke of kunstmatige zoetstoffen om de koekjes zoeter te maken.
Lekker bij thee en koffie
Wanneer het ’s middags op het werk of met vrienden tijd is voor een tussendoortje, zijn walnootkoekjes een welkome aanvulling bij een kop koffie of thee. De zoete en nootachtige smaak van de koekjes past bij bijna elke warme drank, van warme chocolademelk tot glühwein.