Frambozen
|
150 g |
---|---|
Slagroom
|
300 ml |
Geleisuiker
|
150 ml |
Zachte drop
|
40 g |
---|---|
Slagroom
|
60 ml |
Melk
|
60 ml |
Bruine suiker
|
45 g |
Lichte siroop
|
50 ml |
Een snufje zout
|
|
Een paar druppels zwarte voedingskleurstof (optioneel)
|
Algemeen bloem
|
120 g |
---|---|
Bakpoeder
|
2 el |
Water
|
150 ml |
Een snufje zout
|
|
Slagroom
|
200 ml |
Boter
|
25 g |
Je hebt wafels en je hebt onze wafels met frambozen-panna cotta en dropsaus. Deze combinatie is qua smaak en textuur al net zo opvallend als qua uiterlijk, waardoor deze goudkleurige traktatie zijn zachtroze panna cotta pieken en inktzwarte saus een feest is voor alle zintuigen.
Of het nu gaat om een informeel samenzijn of een officiëlere aangelegenheid, overdag of 's avonds, dit recept is een gegarandeerde blikvanger. Maak voor de brunch een minibuffet voor elke gast, door losse porties panna cotta, verse frambozen, gehakte dropjes en dropsaus in mooie kommetjes te doen. Leg op ieder bord een gloeiendhete wafel en laat je gasten hun eigen perfecte smaakcombinatie kiezen. Voor officiëlere etentjes is het een goed idee om de wafels in kleinere stukjes te snijden voordat je de toppings toevoegt. Serveer ze op spiesjes en je hebt een fingerfood-dessert dat het gesprek van de dag zal zijn.
Een verfrissende gember-munt- of fruitiger framboos-rabarbermocktail zijn beide een geweldige combinatie met dit dessert. Beide vormen een tegenhanger voor de dropsmaak, maar op totaal verschillende manieren.
Doe voor de gember-muntmocktail eenvoudig wat dungesneden gember, verse munt (kneus de bladeren lichtjes om die muntachtige smaken vrij te geven), limoensap, gemberbier en sodawater in een kan met vergruisd ijs.
Maak voor de meer fruitige versie een eenvoudige siroop van frambozen, rabarber, water en suiker (kook vijf minuten, laat nog eens vijf minuten trekken en zeef). Meng nu een ½ dl van de siroop met drie eetlepels limoensap, bruiswater en vergruisd ijs.
Vers gebakken wafels moeten idealiter binnen twee uur na het maken in de koelkast worden gelegd. Zorg ervoor dat ze zijn afgekoeld en doe ze in hersluitbare plastic zakjes, een luchtdichte bus of doos of beide. Het is niet aan te raden om ze langer dan drie dagen te bewaren, omdat ze dan beginnen uit te drogen en zich bacteriën kunnen gaan vormen. Dit dessert is ook heel goed in te vriezen: wikkel de restjes gewoon in vershoudfolie en vries ze maximaal drie maanden in.