vezels | 2,1 gram vezels |
eiwit | 40,2 gram eiwit |
koolhydraten | 76,2 gram koolhydraten |
vet | 170,1 gram vet |
Boter
|
100 g |
---|---|
Algemeen bloem
|
210 g |
Bakpoeder
|
2 tl |
Eieren
|
2 |
Melk
|
400 ml |
Volvette room
|
200 ml |
---|---|
Jam naar keuze
|
Als je op zoek bent naar knapperige, luchtige en overheerlijke perfectie, dan heeft deze wafel dit allemaal. Ze zijn het lekkerst als ze net uit het wafelijzer gehaald zijn, en je hebt niet veel meer nodig dan een toef slagroom en jam of stroop om jezelf in de zevende hemel te wanen.
Dit geliefde dessert gaat helemaal terug tot het oude Griekenland, waar ze obelios of platte koeken werden genoemd. Naarmate ze verder in Europa verspreid raakten, werden ze steeds zoeter en luchtiger doordat honing, suiker en rijsmiddelen in het recept werden opgenomen. Fast forward naar het 15e-eeuwse Nederland, waar het beslag op rechthoekige platen met roosters terechtkwam: de wafel die we nu kennen was geboren.
The sky is the limit als het gaat om het transformeren van deze bescheiden wafel van ontbijtfavoriet naar de ster van de desserttafel. Individuele hartvormige porties, voorzien van een klodder room, jam en een takje munt, zien er prachtig uit en kunnen eenvoudig worden gegeten. Je kunt je gasten ook zelf hun wafels laten beleggen met een doe-het-zelf wafelbuffet. Zet zoveel topping-opties neer als je wilt: van ijs, vers fruit en jam tot chocoladesaus, hagelslag en gehakte noten.