Boter
|
25 g |
---|---|
Uien, fijngehakt (ongeveer 225 g)
|
3 |
Klein knoflookteentje, geperst
|
1 |
Tarwemeel
|
2 tl |
Visbouillon
|
1 L |
Roomkaas, naturel
|
75 g |
Tomatenblokjes (400 g)
|
1 blik |
Grof zout
|
½ tl |
Kabeljauwfilet, in kleine stukjes gesneden (ongeveer 3 x 3 cm)
|
500 g |
Peterselie, een paar takjes om te garneren
|
|
---|---|
Zuurdesembrood
|
300 g |
Een pescatarische surf 'n' turf
Deze smakelijke en lichte maar toch vullende bouillon is zo gemakkelijk te maken, dat het recept vast snel favoriet wordt. Dankzij de voorgesneden stukken visfilet hoef je je geen zorgen te maken over vervelende graten, wat het hele gezin ongetwijfeld zal waarderen.
Samen helderder
De klassieke smaken van lichtzure tomaat, gekruid met knoflook en ui vormen hier een beproefde stevige basis die perfect in balans is met de romigheid van de kaas en de delicate witvis. Deze heerlijk frisse soep valt altijd in de smaak, hetzij als een troostend warm diner in de winter, hetzij met vrienden buiten op een zwoele zomeravond.
Tomaten bij de vis
Als je aan vis denkt, zijn tomaten misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Maar de combinatie van vis en tomaat is klassieke in de keuken van verschillende culturen, van Italiaans tot Chinees en Thais. Het is een samenwerking die altijd al succesvol is geweest! Probeer het eens en wees niet bang om te variëren.
Smaakvolle tomaten
Bij zo'n eenvoudig, gemakkelijk recept kunnen kwaliteitsingrediënten een groot verschil maken – gebruik eens smaakvolle, rijpe bijzondere tomaten (als ze in het seizoen zijn) in plaats van tomaten uit blik en kijk wat er gebeurt! Wat je ook kunt toevoegen is seizoensgebonden groene groente toevoegen, geraspte wortel of flespompoen, of zelfs andere zeevruchten zoals garnalen om de smaakintensiteit te verhogen. Eenvoudig, flexibel en heerlijk!