Rode ui, dun gesneden (ongeveer 100 g)
|
1 |
---|---|
Zeezout
|
1 tl |
Stevig brood, in plakken
|
250 g |
Witte kaas, in blokjes
|
100 g |
Gewassen babyspinazie
|
100 g |
Koudgeperste koolzaadolie
|
2 tl |
Komkommer, in reepjes gesneden (ongeveer 300 g)
|
1 |
Diepvries edamame, gepeld en ontdooid
|
250 g |
Verse muntblaadjes blaadjes, fijngehakt
|
2 el |
Citroenschil (onbehandeld), fijngeraspt
|
2 tl |
Versgemalen peper
|
Verse muntblaadjes blaadjes
|
|
---|---|
Gegrilde kipfilets, zalmfilet of gehakt
|
Deze salade is zowel geschikt als hoofdgerecht of als bijgerecht bij het diner. Het kan gemakkelijk in grotere hoeveelheden worden gemaakt als er veel eters zijn!
Spinazie is een veelzijdige basis, dus er is een aantal opties om je salade naar een hoger niveau te tillen. Voor een Aziatische twist combineer je wat sojasaus, knoflook, gember en sinaasappelsap met een olie naar keuze en de resultaten zijn spectaculair. Voor iets minder zouts meng je olijfolie, rodewijnazijn en dijonmosterd door elkaar.
Eenvoudige toppings die goed passen bij de salade zijn gesneden appel en krenten, geroosterde noten zoals cashewnoten of amandelen, of knapperige pompoenpitten. Voor een heerlijke touch kun je ook wat knapperige kalkoenstukjes toevoegen.
Probeer eens een lekker gemberbier die de zachtheid van de witte kaas doorbreekt, goed past bij de munt en je spinaziesalade versterkt. Als je nog wat spinazieblaadjes over hebt, gebruik die dan in een smoothie en mix in een blender met appel, sinaasappelsap of munt en yoghurt.