Veggie nacho's
Bereidingswijze
Nacho's
Guacamole
Tips
Kaas is de sleutel tot het maken van de beste kom veggie nacho's. Zorg ervoor dat je de geraspte kaas overal strooit, zodat elke knapperige en warme groente een beetje kaas heeft. Dat maakt het verschil.
Tips
Verdeel de nachochips netjes en gelijkmatig over de randen van de ovenschotel. Ze moeten een mooi laagje vormen rond de geroosterde groenten. Op die manier zorg je voor een esthetische presentatie die er absoluut prachtig uitziet met levendige rode chili bovenop en een prachtig groene guacamole-dip ernaast.
Vragen over veggie nacho's
Als je vragen hebt over groente en nacho's met bonen en kaas, nemen we een aantal van de meest gestelde vragen door om je te helpen met je kookavontuur.
Ingrediënten
Nacho's
Ui
|
1 |
---|---|
Teentjes knoflook
|
2 |
Kidneybonen
|
1 blikje |
Verse rode chili
|
1 |
Taco kruidenmix
|
2 el |
Tomaten
|
2 |
Pastinaak
|
1 |
Zoete aardappel
|
1 |
Water
|
50 ml |
Of nacho chips
|
1 zak |
Geraspte mozzarella en cheddar
|
200 ml |
Guacamole
Avocado's
|
2 |
---|---|
Teentjes knoflook
|
2 |
Limoen
|
1 |
Verse koriander
|
100 ml |
Witte kaas
|
100 g |
Zout en peper
|
Probeer dit makkelijke groente nacho's recept
Het is niet eerlijk ten opzichte van overige gerechten dat dit nachogroentenrecept barst van de smaak en tegelijkertijd zo gemakkelijk te maken is. Met maar een paar ingrediënten, waaronder restjes groenten die je in de koelkast kunt bewaren, kun je een verrukkelijk gerecht maken waar iedereen van kan genieten. Zoute chips, rijke kaas en een heerlijke kick van de kruiden en de hitte. Deze maaltijd prikkelt dat smakelijke gevoel dat zegt: "Nog eentje, alsjeblieft." En met deze veggie nacho's raden we je aan om er gewoon aan toe te geven.
Met zoete aardappel, pastinaak en kidneybonen
Beladen nacho's hebben de juiste groenten nodig, en als je een restje zoete aardappel, pastinaak en misschien een blik kidneybonen hebt, kun je je hart ophalen. Zoete aardappel en pastinaak lijken misschien ongewone keuzes, maar hun combinatie van zoete en nootachtige smaken past perfect bij de zoute, pittige en kaasachtige smaken van het klassieke nacho gerecht.
Samen met de kidneybonen zorgen ze ook voor een smeltende papperige textuur als je erin bijt. Een van de belangrijkste componenten van een goede maaltijd is een geweldig mondgevoel - en als je nachochips belegt met een beetje guacamole en wat kaasvulling, krijg je letterlijk alles wat je wenst in één hap.
Maak een romige guacamole met kaas
Geen nacho blijft onaangeroerd als je je gasten een romige guacamole kaasdip serveert. Met zijn frisse, heldere smaken geeft het een verfrissend tintje aan een enigszins verwend gerecht. Koriander en limoen zorgen voor een heerlijke pit die de boterachtige en aardse noten van de avocado's helpt uitbalanceren. De guacamole heeft een romige consistentie die op maat gemaakt lijkt om op knapperige nacho's te scheppen, waardoor het perfecte hapklare genot ontstaat dat hemels smaakt.
Deze groente nacho's zijn niet de enige manier om restjes groenten te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld onze gebakken zoete aardappels met rode ui, boerenkool en kaas. Of neem een heel andere weg en probeer een heerlijke quiche met asperges.