Gist
|
20 g |
---|---|
Water (lauwwarm)
|
300 ml |
Pizzabloem (bijvoorbeeld Tipo 00)
|
400 g |
Olijfolie
|
1 el |
Suiker
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Aubergines (ongeveer 600 g)
|
2 |
---|---|
Olijfolie
|
1 el |
Grof zout
|
1 tl |
Gedroogde chilivlokken
|
1 tl |
Olijfolie
|
1 el |
---|---|
Gele ui, fijngehakt
|
1 |
Klein knoflookteentje, geperst
|
1 |
Gepelde tomaten (400 g)
|
1 blikje |
Laurierblaadje
|
1 |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper naar smaak
|
|
Gedroogde basilicum
|
2 tl |
Gedroogde oregano
|
½ tl |
Tomatenpuree
|
3 el |
Geraspte mozzarella 15%
|
200 g |
---|---|
Rode ui, dun gesneden
|
1 |
Groene olijven
|
75 g |
---|---|
Verse basilicum
|
Dit is een verrassend makkelijk recept en het is helemaal niet erg dat het vegetarisch is vanwege de diepe, rijke en hartige smaken. Dit dankzij de vele toppingcombinaties veelzijdige recept zal vast een van de favorieten van je familie worden.
Bij een saus op basis van tomaten zijn laag, langzaam en geduldig de toverwoorden. Bij korte kooktijd wordt de heldere, frisse en zure smaak van de tomaten behouden, terwijl bij een langere kooktijd de smaak verdiept en de saus dikker wordt voor een intense umamismaak die moeilijk te beschrijven is. Het is misschien wel de ster van dit recept en brengt alle andere ingrediënten samen in een van de lekkerste groentepizza's die je ooit hebt geproefd.
Omdat de gemiddelde aubergine voor 90 procent uit water bestaat, moet je ervoor zorgen dat je elke plak voldoende ruimte heeft om het overtollige vocht te laten verdampen en te veranderen in een prachtig gekarameliseerde pizzatopping. Deze groente neemt ook heel snel vocht op, dus gebruik niet teveel olie. Borstel het er licht op, dat is genoeg voor het bakproces.