Vegetarische burger
45 min.
Heb je zin in een sappige vegetarische burger? We hebben een heerlijke vegetarische burger ontwikkeld met onder andere quinoa en mozzarella. De quinoaburger wordt knapperig gebakken, geserveerd op slabladeren en gekruid met mayonaise, en als finishing touch een frisse tomatensalsa met rode ui. Een recept voor een onweerstaanbare vegetarische burger boordevol smaak die alle zintuigen zal bevredigen.
Bereidingswijze
Tomatensalsa
Quinoaburgers
Burgers
Tips
In de winter, wanneer er geen tomatenseizoen is, kun je in plaats van tomatensalsa een coleslaw gebruiken.
Ingrediënten
Tomatensalsa
Pruimtomaten, in kleine blokjes
|
600 g |
---|---|
Grof zout
|
1 tl |
Fijngehakte rode uien (ongeveer 150 g)
|
2 |
Appelazijn
|
2 el |
Suiker
|
1 tl |
Quinoaburgers
Quinoa (ongeveer 2 dl)
|
175 g |
---|---|
Water
|
400 ml |
Grof zout
|
½ tl |
Eieren
|
3 |
Havermout
|
50 g |
Mozzarella, in blokjes
|
75 g |
Klein knoflookteentje, fijngehakt
|
1 |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Boter
|
25 g |
Burgers - 4 stuks
Burgerbroodjes, bijvoorbeeld briochebroodjes
|
4 |
---|---|
Gekruide mayonaise
|
200 ml |
Feta, in blokjes
|
100 g |
Gewassen krop sla
|
8 bladeren |