Varkensstoofschotel met meer groenten
30 min.
Varkensstoofschotel is een klassieker in veel huishoudens. In dit recept krijg je het klassieke recept voor varkensstoofschotel, waarbij we meer groenten toevoegen en minder vlees gebruiken. Deze varkensstoofschotel serveren we met gekneusde aardappelen.
Bereidingswijze
Gekneusde aardappelen
Varkensstoofschotel
Tips
Als alternatief voor gekneusde aardappelen kun je ook parelspelt gebruiken. De saus kan eventueel worden gebonden met 1-2 el maïzena.
Ingrediënten
Gekneusde aardappelen
Geschilde aardappelen
|
1 kg |
---|---|
Grof zout
|
1½ tl |
Varkensstoofschotel
Boter
|
15 g |
---|---|
Varkenshaas, in kleine stukjes
|
200 g |
Kalkoen bacon, in blokjes
|
100 g |
Champignons, in blokjes
|
800 g |
Rode uien, in dunne partjes (ongeveer 200 g)
|
2 |
Gepelde tomaten (ongeveer 400 g)
|
1 blikje |
Grof zout
|
2 tl |
Gerookt paprikapoeder
|
1 tl |
Room
|
150 ml |
Garnering
Grof gehakte platte peterselie
|
---|