Varkensstoofschotel met meer groenten

Varkensstoofschotel met meer groenten

30 min.
Varkensstoofschotel is een klassieker in veel huishoudens. In dit recept krijg je het klassieke recept voor varkensstoofschotel, waarbij we meer groenten toevoegen en minder vlees gebruiken. Deze varkensstoofschotel serveren we met gekneusde aardappelen.
ga naar de {originele} versie
https://www.arla.nl/recepten/varkensstoofschotel-met-meer-groenten/

Bereidingswijze

Gekneusde aardappelen
  • Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
  • Plet de aardappelen lichtjes met een vork en bestrooi met zout.
Varkensstoofschotel
  • Smelt de boter op hoog vuur in een grote, dikke pan zonder dat het bruin wordt. Bak de stukjes varkenshaas en kalkoenbacon gedurende ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg champignons en uien toe en bak nog eens 3 minuten op hoog vuur. Voeg gepelde tomaten, zout en gerookt paprikapoeder toe. Laat het gerecht ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur met het deksel op de pan.
  • Voeg room toe aan de varkenshaas stoofpot, verwarm het geheel door en breng op smaak.
  • Garneer de varkensstoofschotel met peterselie en serveer met gekneusde aardappelen.
Eet smakelijk!
Tips

Als alternatief voor gekneusde aardappelen kun je ook parelspelt gebruiken. De saus kan eventueel worden gebonden met 1-2 el maïzena.

Ingrediënten

Gekneusde aardappelen
Geschilde aardappelen
1 kg
Grof zout
1½ tl
Varkensstoofschotel
Boter
15 g
Varkenshaas, in kleine stukjes
200 g
Kalkoen bacon, in blokjes
100 g
Champignons, in blokjes
800 g
Rode uien, in dunne partjes (ongeveer 200 g)
2
Gepelde tomaten (ongeveer 400 g)
1 blikje
Grof zout
2 tl
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Room
150 ml
Garnering
Grof gehakte platte peterselie