Varkensschnitzels in champignon-teriyaki saus
30 min.
Varkensschnitzels zijn snel te bereiden en dat is vast een van de redenen waarom ze zo populair zijn. Hier serveren we de varkensschnitzels in een heerlijke combinatie met appelsaus en champignonroomsaus, op smaak gebracht met Japanse teriyakisaus. Zorg ervoor dat je de varkensschnitzels niet te lang bakt, zodat het vlees sappig blijft.
Bereidingswijze
Appelsaus
Schnitzels
Champignon-teriyaki saus
Tips
Je kunt appels vervangen door peren - en/of de bruine rijst door bijvoorbeeld parelgort.
Ingrediënten
Appelsaus
Water
|
500 ml |
---|---|
Grof zout
|
1 tl |
Bruine rijst, voorgekookt (ongeveer 4 dl)
|
320 g |
Rode appels, in kleine blokjes (ongeveer 250 g)
|
2 |
Gehakte platte peterselie
|
100 g |
Schnitzels
Varkensschnitzels (ongeveer 500 g)
|
4 |
---|---|
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Boter
|
20 g |
Champignon-teriyaki saus
Boter
|
20 g |
---|---|
Champignons, in kwarten
|
450 g |
Kookroom
|
¼ L |
Teriyaki saus
|
2½ el |
Vloeibare honing
|
1 tl |
Garnering
Platte peterselie blaadjes
|
---|