Varkensschnitzel in champignonsaus
45 min.
Heerlijke varkensschnitzel met romige champignonsaus, gebakken uien en parelgort met appels en peterselie. Een beetje meer groenten - en volop smaak. Varkensschnitzel is snel te bakken en is heerlijk als het in delicate reepjes wordt gesneden.
Bereidingswijze
Appelgort
Schnitzel
Gebakken uien
Champignonsaus
Tips
Wanneer je minder vlees serveert, is het een goed idee om in plaats daarvan gebakken groenten te serveren. Hier hebben we gekozen voor gebakken uien, die vol zitten met de umamismaak en dezelfde voldoening geven als vlees.
Ingrediënten
Appelgort
Water
|
500 ml |
---|---|
Grof zout
|
1 tl |
Parelgort
|
320 g |
Rode appels, in kleine blokjes gesneden, bijvoorbeeld jonagored (ongeveer 250 g)
|
2 |
Gehakte peterselie
|
100 g |
Schnitzel
Varkensschnitzels (ongeveer 250 g)
|
2 |
---|---|
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Boter
|
15 g |
Gebakken uien
Geschilde rode uien, gehalveerd (ongeveer 300 g)
|
4 |
---|---|
Water
|
200 ml |
Champignonsaus
Boter
|
10 g |
---|---|
Champignons, in kwarten gesneden
|
450 g |
Kookroom
|
¼ L |
Teriyaki saus
|
2½ el |
Vloeibare honing
|
1 tl |
Garnering
Bladeren peterselie
|
---|