Bespaar tijd en bereid de vanillepudding een dag voor het opdienen. Dit geeft de pudding ook meer dan genoeg tijd om op te stijven en je kunt genieten van een koele en rijke pudding als dessert.
Voordat je de pudding uit de vorm of kom haalt, zet je hem ongeveer 10 seconden in een grote kom met warm water. Verwijder de kom of vorm en droog deze af met een theedoek. Ga voorzichtig met een klein scherp mesje langs de randen van de vorm of kom om de pudding los te maken. Leg een serveerbord op de pudding en draai alles om. Als de pudding moeilijk loslaat, probeer dan voorzichtig te schudden of opnieuw op te warmen.
Pudding is een heerlijk romig en zacht dessert voor het hele gezin, en met ons recept voor vanillepudding maak je die lekkernij helemaal zelf. Geniet ervan met een zuurzoete, warme kersensaus. Lees hieronder hoe je vanillepudding maakt en kom alles te weten over het heerlijke dessert.
Gelatineblaadje
|
7 |
---|---|
Arla Biologische halfvolle melk
|
3½ dl |
Vanillestokje
|
½ |
Eieren
|
3 |
Suiker
|
125 g |
Volvette room
|
3½ dl |
Ingelegde kersen (ca. 350 g)
|
1 blikje |
---|---|
Aardappelzetmeel
|
2 tl |
Water
|
2 tl |
Vers citroenmelisseblad
|
---|
Vanillepudding is een onderschat dessert. Deze dessertpudding heeft een heerlijk zachte, rijke en romige textuur met een delicate vanillesmaak en zoete, bloemige ondertonen. Voor een helemaal zelfgemaakte vanillepudding zijn maar heel weinig eenvoudige ingrediënten nodig, zoals gelatine en eieren voor een romige dikte en volvette room voor een luchtige textuur. Serveer de zoete traktatie met een warme kersensaus en geniet van elke hap.
Dit dessert is het perfecte canvas voor een warme kersensaus en andere aanvullende toppings. Voor onze pudding hebben we gekozen voor een verrukkelijke kersensaus van ingelegde kersen en het kersensap, water en aardappelzetmeel voor extra dikte. De prachtige saus heeft een evenwichtige zoete en wrange
smaak met een subtiel vleugje kruiden. Het is de perfecte saus om een romige pudding het hele jaar door af te maken en het is verleidelijk om er gewoon van te blijven smullen. Maar je kunt voor de saus gemakkelijk ander fruit gebruiken, bijvoorbeeld bosbessen en zwarte bessen of wat knapperigheid toevoegen met grof gehakte amandelen.
Sluit de avond in stijl af met een romig en eenvoudig vanillepuddingrecept met smaken die zoete jeugdherinneringen oproepen. De combinatie van een gekoelde bodem met daarop een prachtige en goddelijke warme kersensaus is overheerlijk. Het is een prachtige combinatie van zoet en zuur die onmogelijk te weerstaan is. Met slechts een handvol ingrediënten en verrukkelijke smaken is dit het perfecte dessert om een heerlijke avond mee af te sluiten. Een echte klassieker die je gasten, zowel jong als oud, blij zal maken.
Ben je op zoek naar soortgelijke romige desserts, maar met uitgesproken smaken? Probeer dan onze chocoladepudding of chocolademousse met rijke en intense chocoladesmaken. Bekijk ook ons recept voor crème brûlée, een heerlijke Franse klassieker, of ontdek een Italiaanse schat in de vorm van een melkachtige, zoete en zachte panna cotta.
Maak de klassieke vanillepudding nog lekkerder met verschillende toppings. Overgiet de pudding met een dikke zelfgemaakte karamel voor een decadent dessert. Smelt suiker en water in een steelpan op laag vuur. Zodra het mengsel goudbruin is geworden, meng je maïszetmeel en water en dit klop je door de karamel totdat die dikker wordt. Giet de karamelsaus over de pudding en serveer met slagroom. Voor wat extra knapperigheid kunt je de pudding garneren met noten, gemalen digestivekoekjes of wafeltjes.
Probeer voor iets fruitigers om de zoetheid van de pudding in evenwicht te brengen een rabarbercompote met een subtiele wrange smaak. Snijd de rabarber in kleine stukjes en kook die met een vanillestokje en suiker op laag vuur tot de rabarber zacht en papperig is. Blender de compote tot een gladde massa of laat hem grof en schep de rabarbercompote over de pudding. Een goddelijke combinatie van smaken en texturen. Als je niet van rabarber houdt, maak dan in plaats daarvan een bosbessen- of ananascompote. Je kunt elk gewenst fruit gebruiken.