Turkse wraps
Bereidingswijze
Tips
Het is niet nodig het brood te grillen, maar het maakt het wel zacht en gemakkelijker te verwerken. Bind je Turkse wrap vast met een touwtje of wikkel hem in folie om de vulling erin te houden en om niet te knoeien bij het eten van de wrap.
Tips
Weet je niet zeker hoe je de juiste avocado's moet kiezen voor de wittebonensalade? Let op de kleur van de avocado. Rijpe avocado's hebben een donkergroene of bijna zwarte schil met een hobbelige textuur die meegeeft onder zachte druk zonder inkepingen in de schil achter te laten.
Vragen over Turkse wraps
Als je de Turkse keuken wilt verkennen, is dit snelle en eenvoudige recept voor Turkse wraps de perfecte manier om te beginnen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar verse ingrediënten en wat platbroden. Wij hebben enkele van de meest gestelde vragen over dit gerecht met de wittebonensalade en muntdressing beantwoord. Hieronder lees je er alles over!
Ingrediënten
Muntdressing
Blokjes witte kaas in pekel, 3%
|
100 g |
---|---|
Zure room 5%
|
250 ml |
Gehakte muntblaadjes
|
3 el |
Fijngehakte bieslook
|
2 el |
Wittebonensalade
Witte bonen bijvoorbeeld cannellinibonen
|
1 blikje |
---|---|
Kleine, in blokjes gesneden avocado's (ca. 200 g)
|
2 |
Kleine, in blokjes gesneden pruimtomaten
|
300 g |
Dunne komkommer in kleine blokjes (ca. 250 g)
|
1 |
Fijngehakte bieslook
|
100 ml |
Versgeperst limoensap
|
2 tl |
Grof zout
|
¾ tl |
Platbroden
|
4 |
In fijne stukjes gescheurde ijsbergsla
|
1 L |
Garnering
Fijngehakte munt
|
|
---|---|
Gehakte bieslook
|
Turkse wrap met heerlijke vullingen
Geniet van een heerlijk gevulde Turkse wrap met verse groenten en kruiden. Je zult dol zijn op de mediterrane wittebonensalade die is overgoten met een pittige muntdressing en gerold in een warm, zacht platbrood. Geniet van de heldere combinatie van smaken en kleuren. Meer inspiratie nodig voor exotische en smaakvolle recepten? Bekijk ons recept voor samosa's met muntraita geserveerd met een dip met zure room, de perfecte snack tussen de maaltijden door. Of probeer eens een versgebakken pitabrood of een aangezuurde naan met een vleugje zuur of met boter en knoflookpasta, een klassiek en populair Indiaas brood.
Turkse wittebonensalade
Laat je niet misleiden door deze eenvoudige bonen! Deze Turkse wittebonensalade maakt witte bonen speciaal door de toevoeging van slechts een paar goed gekozen ingrediënten. Pruimtomaten, rijpe avocado's en komkommer voegen zowel textuur als smaak toe, terwijl het limoensap en de gehakte bieslook de bonen een frisse kick geven. Ons recept voor wittebonensalade is een geweldig hoofdgerecht of een bijgerecht voor andere, even heerlijke maaltijden.
Muntdressing
Ons verrukkelijke recept voor een dressing van zure room en munt met saladekaas, munt en bieslook tilt je Turkse wittebonensalade naar een hoger niveau. Dankzij de zure room en de kaas heeft de dressing een pittige, lichtzure smaak, die alleen maar beter wordt door de verse kruiden. De munt voegt een subtiel zoete smaak toe aan de dressing met een vleugje bitterheid en laat bij elke hap een koel gevoel achter op je tong. Onze dressing van zure room en munt is bijzonder veelzijdig, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken als dip voor uw hapjes.
Rol in een zacht platbrood
De wittebonensalade met tomaten wordt in een gegrild platbrood gerold, waardoor het brood een zachte textuur krijgt die ideaal is voor het rollen van je Turkse wrap. Hoewel in de winkel gekocht platbrood prima te gebruiken is, kun je ook kiezen voor de doe-het-zelfversie met ons recept voor platbrood dat je gewoon in een pan bakt. Neem de wraps mee voor de lunch, onderweg, of serveer ze als diner met je vrienden. Het is een eenvoudig en gemakkelijk gerecht met rijke smaken dat je snel en moeiteloos kunt bereiden.
Experimenteer met de vulling voor je Turkse wraps
De wittebonensalade past goed bij veel mediterrane smaken. Heldere smaken als citroen, komijn, knoflook en vooral peterselie worden royaal gebruikt in veel Turkse saladerecepten. Ze geven de salade een frisse smaak met een prikkelend, bijna pittig aroma van de knoflook. Je kunt de avocado's ook vervangen door rode uien, omdat die zoveel smaak en een lichte knapperigheid aan de salade geven. Snijd ze in dunne plakjes en meng ze met de andere ingrediënten. Als je de dressing voor de wittebonensalade een zure citroensmaak wilt geven, kun je sumak toevoegen. Deze dieprode specerij smaakt enigszins naar vers citroensap, maar heeft een wrang en scherp aroma met een vleugje zoetheid dat uitstekend samengaat met de munt.