Maak een eenvoudige burrata salade om bij je tonijn melt sandwich te serveren
Om ervoor te zorgen dat je geen zompige sandwich krijgt, kun je het best overgebleven of oud brood gebruiken. Dit zorgt voor een knapperige gouden korst met de perfecte binnenkant. Oud brood is doorgaans droger dan vers brood, waardoor het perfect knapperig wordt. Ook kun je het brood licht roosteren voordat je de tonijn en kaas toevoegt om ervoor te zorgen dat je sandwich knapperig blijft.
Laat de tonijn goed uitlekken voordat je het mengt met roomkaas en cheddar. Dit zorgt ervoor dat dat de sandwich niet te vochtig wordt en zorgt voor een meer geconcentreerde tonijnsmaak.
Smeer het mengsel tot aan de randen om ervoor te zorgen dat elke hap gevuld is met smaak en om te voorkomen dat het brood op de onbedekte randen verbrandt.
Laat de sandwich na het koken een minuut of twee rusten om de kaas iets te laten stollen. Hierdoor is je sandwich makkelijker te snijden en te eten zonder dat de heerlijke vulling eruit loopt.
Deze Amerikaanse klassieker is geliefd om zijn smeuïge, kaasachtige textuur en heerlijke smaak. Wij zijn fan! Ontdek hieronder meer.
Tonijn in olie
|
1 blikje |
---|---|
Gedroogde oregano
|
1 tl |
Jalapeño roomkaas
|
150 g |
Geraspte cheddar
|
100 g |
Boter
|
|
---|---|
Brood om te roosteren
|
8 plakjes |
Verwen jezelf met het ultieme comfort food met een zelfgemaakte tuna melt sandwich. Het is een Amerikaanse klassieker die gegrilde kaassandwiches en tonijnsalade combineert. Een tuna melt laat het sinpele genot van goed eten zien. Probeer ons recept en geniet van een knapperig, goudbruin broodje met licht pittige tonijn en gesmolten kaas.
Het hart van deze sandwich is de heerlijk zachte tonijn en smeltende cheddarkaas. De cheddar brengt een smaak die perfect past bij de hartige tonijn, en met de jalapeño-roomkaas krijg je een rijke en romige vulling. Deze combinatie is niet voor niets een klassieker, het geeft je een luxueuze combinatie van smaken en texturen.
Het brood wordt ingesmeerd met boter en gegrild om een gouden korst te krijgen. Brood in boter bakken in plaats van brood bakken in gesmolten boter in een pan zorgt voor een gelijkmatige laag die perfect smelt en bruin wordt over het gehele oppervlak, wat je prachtig goudbruin brood geeft. Je kunt volkorenbrood, zuurdesembrood, ciabatta of witbrood gebruiken; gebruik jouw favoriet! Knapperig aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant, elke hap is in perfecte harmonie, ongeacht welk brood je gebruikt.
Probeer ook andere heerlijke recepten, zoals onze roomkaas en avocadosandwich, gegrilde paddenstoelensandwich of avocadotoast met paprika. Allemaal met heerlijk, knapperig brood en verse vullingen of toppings.
Tuna melts zijn gemakkelijk te maken en te serveren op elk moment van de dag. Geniet 's ochtends van een kaasachtige, smeltende sandwich door snel de spread van kaas en tonijn te mengen, het brood met boter in te smeren en alles samen te voegen. Het tot in perfectie grillen in een pan is ook zo gedaan, dus je hebt in een mum van tijd een heerlijk ontbijt klaar.
Hetzelfde geldt voor de lunch, als een snelle oplossing die zeker in de smaak valt. Serveer het bij de lunch met een knapperige salae voor een frisse touch.
Het creëren van de beste tuna melt draait allemaal om het aanpassen van de smaken naar jouw smaak. Voeg fijngehakte rode ui toe aan het tonijnmengsel voor een smaakexplosie en een lichte crunch die de romige textuur aanvult, of probeer lente-uitjes voor een milde, peperige smaak.
Speel met een beetje pit door chilivlokken of ingelegde jalapeño's toe te voegen aan het tonijnmengsel of bovenop de sandwich. DIt past perfect bij de romige tonijn en gesmolten kaas. Je kunt ook je favoriete hete saus over de tonijn druppelen voordat je de bovenste snee brood toevoegt.
Voeg augurken of kappertjes toe voor een contrast met de rijke, smeltende kaas en hartige tonijn. Je kunt ook tomatenschijfjes toevoegen voor de bovenste snee brood voor een sappige, frise twist.