Het is prima om zowel vers als bevroren fruit te gebruiken bij het maken van smoothies. Wij adviseren verse mango te gebruiken of, als je alleen bevroren mango hebt, deze voor gebruik te laten ontdooien. Je voegt ijsblokjes toe en giet het geheel in gekoelde glazen, zodat je altijd een heerlijke koude tropische smoothie krijgt, zelfs als je geen bevroren fruit gebruikt.
Je kunt de gemengde drank in een gesloten glazen pot 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Maar als je restjes hebt, kun je de rest van de smoothie invriezen en er kleine ijslolly's van maken. Giet de fruitige drank in ijslollyvormpjes en vries ze in tot ze stevig zijn. Je kunt de bevroren smoothie-ijsjes ook nog in een beetje gesmolten chocolade dopen. Heerlijk!
Frisse en exotische smoothies maken met kokosmelk is eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een handvol ingrediënten, een paar minuten van je tijd en een goede blender, zodat je kunt genieten van een verfrissende, romige, gladde drank. Lees verder hoe je zelf een tropische smoothie met mango en banaan maakt.
Rijpe verse of bevroren en ontdooide mango's
|
100 g |
---|---|
Kokosmelk, light
|
100 ml |
Tropisch mango's en passievrucht sap
|
200 ml |
Aangezuurde melk naturel, 0,5%
|
100 ml |
Rijpe bananen
|
75 g |
Ijsblokjes
|
10 |
Een tropische smoothie is niets zonder zijn exotische smaken. De heldere kleuren en smaken in deze smoothie zijn pure zonneschijn in een glas. Een laagje kokosmelk gemengd met yoghurt, banaan en tropisch mango-passievruchtensap, gegoten over een romige, zachte laag gepureerde mango, maakt deze fruitige drank ongelooflijk lekker. Zoveel lekkers gekoeld in een koud glas; het is de perfecte ontbijt- of snackoptie. Hoe kun je je ochtend beter beginnen dan met deze heerlijke tropische smaken? Bekijk meer van onze smoothierecepten met een kleurrijke smoothiebowl die is gegarneerd met verse bessen en exotische vruchten, een groene smoothie met avocado, broccoli en spinazie, of een mangosmoothie met versgeperst citroen- en sinaasappelsap. Alle opties zijn ideaal als tussendoortje of snel ontbijt voor onderweg.
De tropische smoothie bevat onder andere kokosmelk, en met reden. Het is het geheime ingrediënt dat deze smoothie waanzinnig lekker maakt en een onweerstaanbaar zoete smaak toevoegt. De kokosmelk zit boordevol rijke tropische smaken en heeft een licht nootachtig aroma. Het geeft deze exotische smoothies een lekkere dikke romige textuur, bijna als een milkshake, en versterkt de kokossmaak. Om de sterke kokossmaak in balans te brengen, wordt de melk gemengd met yoghurt, banaan en tropisch sap met mango en passievrucht dat de smaak van de kokosmelk heerlijk aanvult.
Sommige vruchten gaan gewoon goed samen en een mix van mango en banaan is het perfecte voorbeeld van een harmonieuze combinatie. Over het algemeen is mango een geweldige teamspeler die de smaken van andere exotische vruchten versterkt. Hij is zeer prominent aanwezig in deze smoothie, maar wordt in evenwicht gehouden door de mild-zoete banaan. De onderste laag van de smoothie bestaat uit rijpe mango die wordt geblend tot een gladde, romige perfectie. De bovenste laag is een combinatie van rijpe banaan
en mango-passievruchtensap voor een goed afgeronde smaak. De zoete smaken van de mango en de banaan zijn perfect in balans en vullen het exotische smaakpalet in deze smoothie heerlijk aan.
Kun je geen genoeg krijgen van de exotische smaken? Voeg bevroren ananas toe aan de mango en mix beide tot een puree. De combinatie van deze twee tropische vruchten is een match made in heaven. Ananas heeft een uitgesproken smaak met een combinatie van zoet en wrang en een vleugje citrus dat prachtig samengaat met de zoete mango. Maar je kunt mango combineren met veel verschillende tropische vruchten, en dat zal steeds net zo geweldig smaken als onze tropische kokosmelksmoothie. Voeg voor een frisse noot een klein handvol verse muntblaadjes toe aan het banaan-kokosmengsel en mix. Het brengt de smaken tot leven en zorgt voor een lichte en onverwachte smaakervaring.