Aardbeien
|
1 L |
---|---|
Geconcentreerde rabarbersiroop
|
100 ml |
Witte wijn
|
50 ml |
Volvette room
|
100 ml |
Vanillekwark
|
|
Sponscake
|
300 g |
Engelse trifle is een gelaagd dessert waarin geweekte cake, custard, room en fruit samen een rijke en gedenkwaardige pudding vormen. Trifle wordt traditioneel geserveerd in een grote, transparante glazen kom of in individuele glazen kopjes waarin de verschillende lagen en texturen tot hun recht komen. Er is een grote verscheidenheid aan ingrediënten en technieken om een trifle samen te stellen. Veel Britse families grijpen tijdens feestdagen en bijeenkomsten terug op een geliefd, doorgegeven triflerecept. Dit is je kans om de weelderige wereld van trifle te verkennen en je eigen favoriet te creëren.
Er is een trifle voor elk seizoen, elke gelegenheid en elke smaak. De pudding kan zoet, rijk en met alcohol zijn – of fris, pittig en licht. Hij kan in een handomdraai worden gemaakt of urenlang worden bereid. Probeer laagjes geplette chocoladekoekjes, chocoladebrownies en chocolademousse af te wisselen met opgeklopte roomkaas voor de ultieme chocoladetrifle. Of combineer citroencake en lemon curd met verse bosbessen en gezoete room voor een verleidelijke citrustrifle. Of ga voor ultralicht en kies voor Griekse yoghurt, angel cake en bessen – misschien wel één grote portie, speciaal voor jou.
Restjes trifle bewaar je het beste in de koelkast. Dek de pudding af met huishoudfolie of een luchtdicht deksel om te voorkomen dat er ongewenste aroma's in de kom komen. De trifle is in de koelkast 2-3 dagen houdbaar, maar we zijn ervan overtuigd dat hij dan al op is. Het is geen goed idee om de trifle in de vriezer te bewaren. Als je hem invriest en vervolgens ontdooit, verliezen de verschillende lagen hun textuur en krijg je een klef geheel.