Als je je afvraagt hoe je een tortillawrap zachter kunt maken om deze gemakkelijker te vouwen, is onze beste tip om ze 10-60 seconden in de magnetron te verwarmen. Zorg ervoor dat je ze in vochtig keukenpapier wikkelt. Verwarm ze in de magnetron in korte stappen tot ze warm en flexibel zijn.
Als je van een kleine tortillawrap een meer substantiële maaltijd wilt maken, kun je deze serveren met een kleinigheidje erbij. Geweldige bijgerechten voor tortillawraps zijn gemengde salades, groentesticks met dip, geroosterde groenten, maïskolf, rijst, quinoa en friet als je in de stemming bent voor een zoute traktatie.
Het beste recept voor tortillawraps biedt veel inspiratie voor heerlijke vullingen om van te genieten als een snelle en gemakkelijke lunch. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen voor meer informatie.
vezels | 0,6 gram vezels |
eiwit | 13,3 gram eiwit |
koolhydraten | 1,3 gram koolhydraten |
vet | 17,4 gram vet |
Tarwetortilla (ca. 25 cm in diameter
|
1 |
---|---|
Pesto of mayonaise, roomkaas of tapenade
|
1 el |
Kaas bijv. kaasblok, 45+, geraspte mozzarella of cheddar
|
25 g |
Gerookte zalm of reepjes kip, spek, gerookte varkenslende of falafel
|
25 g |
Groenten bijvoorbeeld spinazieblaadjes, ingelegde of rauwe uien, komkommer, tomaat, avocado, paprika of sla
|
50 g |
Als je nog een paar tarwewraps over hebt na het maken van burrito's of enchilada's, vraag je je misschien af wat je ermee moet maken. Het korte antwoord is: wat je maar wilt! De milde smaak van tortilla's leent zich goed voor zowat elke vulling die je maar kunt bedenken, en hun zachte en taaie textuur maakt het gemakkelijk om ze rond de vulling van keuze te wikkelen.
Tortillawraps kun je natuurlijk eten voor lunch en diner maar wist je dat het ook mogelijk is om er een voor je ontbijt te maken? Het gebruik van eieren en het combineren van deze gebakken of geroerde lekkernijen met andere geweldige ingrediënten zoals pittige tomaten, pittige chorizo en boterachtige cheddar zorgt voor een goed begin van de dag. Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten, waardoor ze perfect zijn voor zowel het diner als een lunchpakket.
Als je gewoon in je koelkast kijkt, heb je een eindeloze voorraad tortillawrapideeën. Hieronder hebben we geprobeerd korte beschrijvingen te geven van enkele van onze favoriete combinaties om je te inspireren om heerlijke tortillawraps te maken.
Tortillawraps voor de lunch zijn een geweldige manier om overgebleven vlees te gebruiken dat je misschien in de koelkast hebt. Als je bijvoorbeeld een beetje zelfgemaakt pulled pork, langzaam gegaard rundvlees of kip van de avond ervoor over hebt, kun je er op een andere manier van genieten als restjes door het te combineren met verschillende spreads en groenten.
Een mild smakende vleessoort zoals kip is gemakkelijk te combineren met een breed scala aan sauzen voor tortillawraps. Je kunt de smaakvolle Tex-Mex-route volgen en deze combineren met guacamole, maïs, tomaten, rode ui en verse koriander. Een Italiaans geïnspireerde kiptortillawrap met basilicumpesto, mild smakende plakjes kaas en rucola is ook een smakelijk idee.
Als een Italiaanse tortillawrap je goed in de oren klinkt, is een leuke pizzaversie met pepperoni, verse mozzarella, tomaat en basilicumblaadjes misschien ook iets voor jou. Als deze pizza-achtige wrap een beetje te veel voor je klinkt, kun je niet fout gaan met klassieke combinaties zoals roomkaas, gerookte zalm, dille en bieslook of een ham en kaas tortillawrap met zoute olijftapenade, zoete zongedroogde tomatenpesto, of romige aioli of mayonaise.
Over het algemeen zijn vleeswaren zoals ham, chorizo, salami, pastrami, gesneden kalkoen, rosbief, enzovoort smakelijke tortillawrapideeën.
Tortillawraps zijn ook verrukkelijk met een goede groentevulling. Of je nu denkt dat je er het beste van kunt genieten met malse gegrilde groenten of knapperige verse groenten, of een romige avocado-tortillawrap, de wereld van groenten en peulvruchten biedt een schat aan opties. Daarom raden we aan om te experimenteren met van alles, van boterachtige zwarte bonen en aardse gefrituurde kikkererwten tot knapperige zelfgemaakte falafels om je nieuwe favoriet te vinden.
Combineer zoete groenten zoals rode paprika, maïs en zoete aardappelen met hartige spreads zoals tapenade en zoute kazen vol umami om een goed afgeronde eetervaring te creëren. Combineer op dezelfde manier knapperige groenten met gladde spreads zoals roomkaas en hummus om een maaltijd met textuurcontrast te bereiden.
Speel met verschillende groentecombinaties, kazen en spreads zoals smaakvolle en romige Griekse tzatziki of hartige en zoute Japanse misopasta om unieke vullingen te ontdekken.
De beste tortillawraps smaken heerlijk, ongeacht hoe je ze vouwt, en het vouwproces is niet al te moeilijk - vooral niet als je de wraps eerst in de magnetron verwarmt en verzacht. Een van de gemakkelijkste manieren om een tortillawrap te vouwen is om dit te doen als een klok.
Zo snijd je de tortilla in tot de helft, dat kun je dat zien als snijden van 6 uur tot het midden van de klok. Als je het gaat vouwen, vouw je het stuk van 6 tot 9 uur over de 9 tot 12 uur enzovoort. Het vouwen van tortillawraps op deze manier maakt het gemakkelijk om bij elke hap een beetje van alles binnen te krijgen.
Ze als een burrito vouwen is ook mogelijk. Leg de vulling op de helft van de tortilla dat naar je toe gericht is en vouw beide kanten naar het midden toe. Vouw nu de onderste flap omhoog – de flap
die het dichtst bij je is – en over de vulling. Vorm de vulling met je handen om ervoor te zorgen dat de vouw strak is. Rol en trek eraan tot je een strakke cilinder krijgt.