Gele ui
|
1 |
---|---|
Boter
|
30 g |
Gezeefde tomaten
|
800 g |
Water
|
100 ml |
Groentebouillonblokjes
|
2 |
Kookroom
|
250 ml |
Zwarte peper
|
1 snufje |
Bruine suiker
|
1 snufje |
Gehakte verse peterselie
|
Niets is 's avonds zo gezellig als een warme kom soep en deze zou wel eens je beste tot nu toe kunnen zijn! Met zijn felrode kleur en rijke smaken is deze tomatensoep zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen.
Je kunt nooit fout gaan met de klassiekers: verkruimelde kaas, knapperige croutons of een klodder zure room. Of ga een stapje verder en kies voor geroosterde kikkererwten, mini-tosti's of zelfgemaakte parmezaankrokantjes.
Warm brood uit de oven past perfect, vooral om die laatste heerlijke druppels soep uit de kom te krijgen. Een salade met wat balsamicoazijn is een geweldig alternatief met als bijkomend voordeel dat de smaak van de soep nog beter tot zijn recht komt.
Omdat tomaten het hoofdingrediënt zijn, moet je letten op de rijpheid en kwaliteit van de vrucht (ja, tomaten zijn vruchten). Vleestomaten zoals Roma of San Marzano zijn goede opties, evenals kleinere soorten zoals kerstomaatjes als je een zoeter eindresultaat wilt.