Lactosevrije tomatensoep

Lactosevrije tomatensoep

https://www.arla.nl/recepten/tomatensoep/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer tomaten in de lengte en leg ze met de gesneden kant naar beneden in een bakplaat. Bestrijk de tomaten met de olie en bestrooi met knoflook, oregano, basilicum en peper. Rooster de tomaten in de oven tot ze zacht zijn. Pureer de tomaten in een kom met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit een scheutje olie in een pak en bak de uien totdat ze zacht en glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg daarna de pureerde tomaten, bouillon en wijn toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en breng de soep aan de kook. Laat nog even zachtjes doorkoken. Serveer met een lepel Lactofree crème fraîche door de soep.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Pruimtomaten
500 g
Teentjes gehakte knoflook
2
Olie
3 el
Basilicum
1 tl
Peper
1½ tl
Oregano
1½ tl
Gehakte uien
2
Groentebouillon
250 ml
Rode wijn (optioneel)
40 ml
Tomatenpuree
2 el