Als je het idee leuk vindt om soep te serveren met een knapperige topping zoals croutons, vind je het vast leuk om te lezen dat het maken van zelfgemaakte croutons ongelooflijk eenvoudig is. Snijd oud – of vers – brood in hapklare stukjes, omhul met olijfolie of gesmolten boter, breng op smaak met zout en peper en kruiden en specerijen naar keuze en bak in de oven of koekenpan tot ze knapperig zijn. Zelfgemaakte croutons zijn een slimme manier om soep wat meer textuur te geven en wat ouder brood een nieuw en smakelijk leven te geven.
Met dit eenvoudige recept voor tomatengroentesoep in je repertoire, kun je een snelle soep maken die zowel lekker als ongelooflijk eenvoudig is. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om er meer over te weten te komen.
Tomatensaus met room
|
500 ml |
---|---|
Ongezouten roomboter
|
30 g |
Prei, in dunne ringen
|
1 |
Wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
|
2 |
Selderijstengels, dun gesneden
|
2 |
Pompoen, geschild en in blokjes gesneden (blokjes van 1,5 cm)
|
250 g |
Groentebouillon
|
720 ml |
Zout en peper naar smaak
|
|
Croutons, om te serveren
|
40 g |
Er gaat niets boven een eenvoudige tomatengroentesoep. Omdat je soepen gemakkelijk van tevoren kunt bereiden en opwarmen, zijn ze perfect voor vele gelegenheden, vooral voor de hele familie of als je veel gasten verwacht. Rustieke tomatengroentesoep is een geweldige keuze voor een iftar-menu met veel verschillende gerechten, omdat je het vrij snel kunt bereiden en verder kunt gaan met andere en meer veeleisende gerechten.
Ben je in voor meer geweldige soeprecepten? Zo ja, bekijk dan ook onze recepten voor linzensoep met kookroom, broccolisoep met room en romige champignonsoep - Je zult er zeker geen spijt van krijgen onze smaakvolle selectie heerlijke groentesoepen te proeven.
Prei en bleekselderij geven deze tomatengroentesoep een zoete, uiachtige smaak met veel diepte. Deze zoetheid wordt weerspiegeld door de zoete wortels en pompoen. Deze groenten geven de soep ook een prachtige aardsheid. De groentebouillon geeft weer veel hartigheid, evenals hints van zout en umami. Deze combinatie van verrukkelijke groenten zorgt voor een heerlijke maaltijd die goed vult als je deze aanvult met de tomatensaus en pureert.
De beste tomatengroentesoep heeft een rijke, romige consistentie die het vullend, verwarmend en stevig is. In ons recept wordt die consistentie verkregen door de verschillende groenten te pureren en natuurlijk door een dikke tomatensaus als basis te gebruiken.
De zoete en pittige tomatensaus is verrijkt met room en vormt zo een mooie saus met vele toepassingen. Als je de saus bijvoorbeeld in gerechten zoals deze gebruikt, kun je ongelooflijk eenvoudige, smeuïge soepen maken. Door de smaakvolle saus heeft een groentesoep met tomatensaus als de onze een prachtige consistentie, een beetje bitterheid en een mooie, levendige kleur.
Als je deze zoete en hartige tomatengroentesoep wat pittiger wilt maken, dan kun je wat kruiden toevoegen. Verwarmende kruiden zoals komijn en kurkuma zijn perfect omdat ze de soep een mooie aardsheid geven. Ze vergroten ook de diepte ervan en geven de soep een aangename bitterheid. Je kunt ook een beetje gemalen koriander gebruiken in deze pittige tomatengroentesoep en de soep wat van de citrusachtige, bloemige smaak van het kruid te geven. Je kunt de soep ook serveren met verse koriander voor een vergelijkbaar effect.