Toast met asperges

Toast met asperges

Kooktijd 20 min.
Begin je ochtend goed met dit makkelijke recept! Met maar een paar ingrediënten maak je in een handomdraai deze heerlijke toast met asperges. De geroosterde asperges serveer je met een zacht gepocheerd ei op een rustiek sneetje zuurdesembrood. Een lekkere manier om de dag te starten!
https://www.arla.nl/recepten/toast-met-asperges/

Bereidingswijze

Gepocheerde eieren
  • Meng 100 ml water met azijn in een kom.
  • Breek de eieren in de kom, met 30 seconden tussenpauze. Laat ze 5 minuten staan.
  • Kook 1 liter water met zout. Giet voorzichtig het eieren- en azijnmengsel in de pan. Laat 3 minuten sudderen.
  • Haal de eieren eruit met een schuimspaan en leg ze in een kom met ijswater. Bewaar het hete water om de eieren later op te warmen.
  • Wanneer je klaar bent om te serveren, verwarm je de eieren in het hete water voor ongeveer 30 seconden.
Asperges en toast
  • Snijd de uiteinden van de asperges en snijd elke stengel in drie gelijke delen.
  • Smelt 100 g boter in een grote koekenpan.
  • Bak de sneetjes zuurdesembrood aan beide kanten goudbruin en leg ze vervolgens op serveerborden.
  • Bak de asperges in de overgebleven boter gedurende 3–4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de asperges en gepocheerde eieren op het geroosterde brood. Garneer met verse kruiden.
  • Serveer onmiddellijk.
Eet smakelijk!
Het kiezen van de beste asperges

Kies asperges die stevig en mooi groen zijn, met gesloten toppen. Asperges die slap of gerimpeld zijn, hebben vaak een minder goede smaak. Wel snijd je altijd de uiteinden van de asperge af, want die zijn vaak taai en moeilijk te eten. Dit kan je doen met een mes of door simpelweg de stengel te buigen todat deze knakt.

Gebruik dikke sneetjes brood

De lekkerste toast maak je met heerlijk zuurdesembrood! Snijd dikke sneetjes, zodat deze lekker knapperig kunnen worden in de boter. Je kunt er dan ook nog eens veel lekkere toppings op kwijt, zoals de asperges en het gepocheerde ei.

FAQ: Vragen over toast met asperges

Deze toast met asperges combineert eenvoudige ingrediënten voor een heerlijk ontbijt of lunch. Om je te helpen, beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen.

Hoe pocheer je eieren voor toast met asperges?
Het pocheren van eieren is makkelijker dan je misschien denkt! Om eieren te pocheren, breek je de eieren in een water-azijnmengsel en laat je ze een paar minuten staan. Verwarm ondertussen het water met zout totdat het bijna suddert. Je laat vervolgens de eieren, samen met het water-azijnmengsel, zakken in het water. Nu kan je de kooktijd aanpassen naar je eigen wensen! Voor een zachte eidooier pocheer je de eieren 3 minuten, voor een stevigere dooier laat je de eieren 5 minuten pocheren. Gebruik een schuimspaan om de eieren op te tillen en dep ze droog met keukenpapier voordat je ze op je toast serveert.
Welk brood te gebruiken voor toast met asperges?
Toast is het lekkerste met zuurdesembrood! Zuurdesembrood heeft een stevige korst, maar een zachte binnenkant. Perfect dus om te combineren met allerlei toppings. Ga het liefst voor vers zuurdesembrood van goede kwaliteit voor het beste resultaat!

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

2411 Kcal

vezels 12,2 gram vezels
eiwit 49,2 gram eiwit
koolhydraten 137,3 gram koolhydraten
vet 187 gram vet

Ingrediënten

Gepocheerde eieren
Water
100 ml
Azijn 12%
100 ml
Eieren
4
Water
1 L
Zout
½ el
Asperges en toast
Verse groene asperges
250 g
Zuurdesembrood
4 plakjes
Boter
200 g
Verse kervel, dille of peterselie
1 bos
Zout
Zwarte peper

Snelle en eenvoudige toast met boter en asperges

Dit recept voor toast met asperges is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is met maar een paar ingrediënten. Het krokante brood, de asperges en het gepocheerde ei zorgen samen voor een smaakvolle maaltijd, die je met weinig moeite op tafel zet.

Kan je niet genoeg krijgen van asperges? Probeer dan onze makkelijke gegrilde asperges, asperges met Parmezaan of romige pasta met groene asperges. Asperges zijn heel veelzijdig, dus er zijn genoeg manieren om van deze groente te genieten.

Met knapperige sneetjes zuurdesembrood

Dikke sneetjes zuurdesembrood zijn de basis van dit gerecht! Door de sneetjes in een pan te roosteren met boter, worden ze lekker knapperig en krijgen ze een heerlijke nootachtige smaak. Maak af met lekkere toppings en snijd de krokante korst aan!

Gegarneerd met een gepocheerd ei en verse kruiden

Zacht gepocheerde eieren maken echt het verschil en zijn het middelpunt van deze salade! Zijn de eieren perfect gepocheerd? Dan vloeit de eidooier niet alleen prachtig over de salade heen, maar voegt het ook een heerlijke smaak toe aan dit gerecht.

Een perfect gepocheerd ei is de finishing touch op deze heerlijke toast! Ben je gegaan voor een zacht gepocheerd ei? Dan vloeit de eidooier niet alleen mooi over de toast heen, maar krijgt de toast met asperges daardoor ook een heerlijk romige smaak. Verse kruiden, zoals dille, peterselie of kervel, gaan goed samen met de boterachtige smaken en maken de presentatie helemaal af.

Heerlijke ontbijtoptie, gemakkelijk gemaakt

Deze toast met asperges is gemakkelijk te maken en daarmee perfect om je ochtend te beginnen in stijl! De ingrediënten gaan goed samen en laten zien dat een verfijnd ontbijt niet moeilijk hoeft te zijn. Waan je bij elke hap in een gezellig café in Parijs!

Ideeën om te variëren met dit recept

Er zijn veel manieren om te variëren met dit recept. Vervang bijvoorbeeld het gepocheerde ei door een zachtgekookt ei. Liever een knapperige topping? Bak dan het ei voor een lekkere crunch.

Experimenteer ook eens met verschillende kaassoorten. Je kan verkruimelde geitenkaas toe voegen voor een zure smaak of geraspte Parmezaan voor een nootachtige smaak. Liever een zachte kaas? Ga dan eens voor ricotta.

Een scheutje citroensap of een beetje citroenrasp voegt een verfrissende smaak toe aan dit gerecht. Je kunt ook experimenteren met bieslook, dragon voor een subtiele hint van anijs, of munt voor meer frisheid.

Ga je liever voor een hartige toevoeging aan deze toast? Het is erg lekker om dunne plakjes gerookte zalm toe te voegen, die perfect passen bij de asperges en het ei. Ook is het lekker om een zoutig ingrediënt toe te voegen, zoals prosciutto of krokant gebakken spek.