Oud en overgebleven brood kan in veel verschillende recepten worden verwerkt. We hebben een lijst gemaakt van onze populairste recepten met overgebleven brood voor jou om in te duiken. Ze bevatten ideeën voor lunch, diner, dessert, voorgerechten en snacks, en ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je voorkeuren.
Wat te doen met oud brood?
Veel mensen zien oud brood als een hindernis, maar wij zien het als een kans - een kans om te creëren, een kans om te koken. Oud brood kan vaak de stemming drukken omdat niemand houdt van een saai, droog sneetje brood, maar voordat je het weggooit, geven we je een paar tips om oud brood nieuw leven in te blazen en te gebruiken in je kookkunsten. We geven ook voorbeelden van recepten met oud brood.
Hoe je oud brood weer vers maakt
Geef oud brood een tweede leven met deze kookmethodes. Hoewel je misschien het liefst geen overgebleven brood eet, kun je verschillende eenvoudige trucs toepassen om er tóch iets lekkers van te maken.
Probeer overgebleven brood in de pan te roosteren. Toasts en sandwiches gemaakt in de pan krijgen een knapperige buitenkant en kunnen gevuld worden met een breed scala aan smaakvolle ingrediënten. Rooster het in een royale hoeveelheid boter of olie om een bevredigende crunch, een goudbruine kleur en een rijke smaak te krijgen.
Een andere populaire methode om oud brood te bereiden is door het in de oven te gooien. Verander oud brood bijvoorbeeld in knapperige croutons of heerlijke bruschetta. Bij het koken in de oven wordt het brood lekker knapperig.
Een paninipers is ook een geweldige manier om dagoud brood te bereiden. De korst wordt perfect knapperig terwijl het brood door de kaas heerlijk smeuïg wordt.
Koken met oud brood is een fantastische manier om een knapperig element aan een gerecht toe te voegen, aangezien het brood olie en sappen ongelooflijk goed opneemt, waardoor het lekker knapperig wordt. Hoe je je brood ook wilt opfrissen, je staat op het punt om te genieten van geroosterde, knapperige heerlijkheid. Blijf lezen voor meer inspiratie.
Laat je inspireren
De beste recepten met croutons
Knapperige croutons zijn eenvoudig te maken en passen bijna bij elke salade of soep. Bekijk onze beste recepten met croutons om inspiratie op te doen voor het maken van zelfgemaakte croutons en om ze te gebruiken in je dagelijkse koken.
Probeer ons recept voor eenvoudige zelfgemaakte croutons en maak van elke salade of soep iets extra heerlijks. Goudbruin en knapperig, de hapklare lekkernijen brengen een geweldige knapperigheid. Hetzelfde geldt voor roggebroodchips. Hoewel ze de neiging hebben om er rustieker uit te zien en een hartige smaak hebben, zijn ze nog steeds een uitstekende optie voor soepen en salades naar keuze.
Je kunt je zelfgemaakte croutons gebruiken om een delicate kaassoep af te maken. De romige soep met gesmolten kaas zal elke lepel laten barsten van smaak en textuur wanneer je bijt in de in boter geroosterde croutons.
Salades zijn en zijn altijd perfecte combinaties geweest voor croutons, dus probeer onze quinoasalade met kip en croutons of een groene salade met saladekaas en croutons.