De keuken van het Midden-Oosten is een ware schatkamer van prikkelende smaken en aroma’s. De keuken zit vol onnavolgbare en heerlijke smaken, van rijke en warme specerijen als nootmuskaat, komijn en kurkuma tot heldere en frisse kruiden als peterselie, munt en koriander.
Een van de kenmerken van eten uit het Midden-Oosten is hoe smaken worden gecombineerd om complexe en gelaagde smaakprofielen te creëren. Klassieke combinaties zoals tomaat en kaneel of citroen en peterselie zijn nog maar het begin – munt, saffraan, sumak en andere kruiden worden gebruikt om een symfonie van aroma's te creëren die je smaakpapillen verwennen.
In gerechten uit het Midden-Oosten worden specerijen en kruiden gebruikt om de natuurlijke smaak van ingrediënten als vlees, groente en granen te versterken en aan te vullen. Zo is za'atar een populair kruidenmengsel uit het Midden-Oosten dat wordt gemaakt van een mix van kruiden als tijm, oregano en sumak en vaak wordt gebruikt om brood, vlees en groenten te kruiden.
De keuken uit het Midden-Oosten is een heerlijke reis door een wereld van smaken en texturen. Als je je maaltijden wat spannender wilt maken, neem dan een voorbeeld aan deze exotische keuken en experimenteer met verschillende kruiden en smaakcombinaties.