Thaise salade
35 min.
Thaise salade is een kleurrijke en vullende, maar toch lichte salade. Hier is een recept voor Thaise salade met gegrild rundvlees, maar je kunt het ook maken met kipfilet of vegetarisch, waarbij je edamamebonen gebruikt in plaats van vlees. Thaise salade wordt geserveerd met yam-dressing, een pittige en intense dressing gemaakt van onder andere chili, knoflook, limoensap en vissaus.
Bereidingswijze
Flanksteak
Dressing
Thaise salade
Tips
Je kunt de noedels weglaten en de Thaise salade serveren als een licht voorgerecht of lunchgerecht. Serveer er eventueel geroosterd brood bij.
Tips
Je kunt een groene versie van de Thaise salade maken door het vlees te vervangen door edamamebonen en dunne reepjes wortel.
Tips
Of je kunt de salade maken met gegrilde kipfilet. Voor een extra bijzondere variant kun je de flanksteak vervangen door ossenhaas.
Tips
Als je van bijna rauw vlees houdt, kun je de ossenhaas een paar minuten aan elke kant grillen, zodat het vlees een korst krijgt maar vanbinnen nog rauw is - dit wordt seared genoemd.
Ingrediënten
Flanksteak
Rundvlees zonder bot flanksteak (ongeveer 400 g)
|
1 |
---|---|
Olie
|
1 tl |
Grof zout
|
¾ tl |
Versgemalen peper
|
Dressing
Rode chilipepers, ontpit en gehakt
|
2 |
---|---|
Grote knoflookteentjes gepeld
|
4 |
Vissaus
|
4 el |
Versgeperst limoensap
|
4 el |
Vloeibare honing
|
4 el |
Thaise salade
Gedroogde eiernoedels
|
250 g |
---|---|
Sesamolie
|
2 el |
Komkommers (ongeveer 600 g)
|
2 |
Cherry tomaten, gehalveerd
|
250 g |
Banaansjalotten, in dunne reepjes (ongeveer 75 g)
|
2 |
Verse koriander
|
200 g |
Muntblaadjes
|
200 g |
Pinda's
|
100 g |