Je kunt de noedels weglaten en de Thaise salade serveren als een licht voorgerecht of lunchgerecht. Serveer er eventueel geroosterd brood bij.
Je kunt een groene versie van de Thaise salade maken door het vlees te vervangen door edamamebonen en dunne reepjes wortel.
Of je kunt de salade maken met gegrilde kipfilet. Voor een extra bijzondere variant kun je de flanksteak vervangen door ossenhaas.
Als je van bijna rauw vlees houdt, kun je de ossenhaas een paar minuten aan elke kant grillen, zodat het vlees een korst krijgt maar vanbinnen nog rauw is - dit wordt seared genoemd.
Rundvlees zonder bot flanksteak (ongeveer 400 g)
|
1 |
---|---|
Olie
|
1 tl |
Grof zout
|
¾ tl |
Versgemalen peper
|
Rode chilipepers, ontpit en gehakt
|
2 |
---|---|
Grote knoflookteentjes gepeld
|
4 |
Vissaus
|
4 el |
Versgeperst limoensap
|
4 el |
Vloeibare honing
|
4 el |
Gedroogde eiernoedels
|
250 g |
---|---|
Sesamolie
|
2 el |
Komkommers (ongeveer 600 g)
|
2 |
Cherry tomaten, gehalveerd
|
250 g |
Banaansjalotten, in dunne reepjes (ongeveer 75 g)
|
2 |
Verse koriander
|
200 g |
Muntblaadjes
|
200 g |
Pinda's
|
100 g |