De mogelijkheden voor het vullen van tacoschelpen zijn eindeloos. Bak naar wens vlees en groenten in een pan en breng op smaak met kruiden om een vleugje van Mexico te krijgen. Experimenteer met het contrast tussen een pittige vulling en zachte dressing - of andersom. Je kunt ook de tacoschelpen en de vulling apart serveren, zodat iedereen zijn eigen tacoschelp kan vullen. Veel kinderen vinden dit gezellig.
Boter
|
10 g |
---|---|
Fijngehakte ui (ongeveer 75 g)
|
1 |
Knoflook fijngehakt
|
2 teentjes |
Rundergehakt (ongeveer 6% vet)
|
300 g |
Tomatenpuree
|
2 el |
Gemalen komijn
|
2 tl |
Korianderpoeder
|
2 tl |
Chilivlokken
|
1 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Kidneybonen (ongeveer 420 g)
|
1 blik |
Maiskorrels (ongeveer 140 g)
|
1 blikje |
Zure room
|
100 ml |
---|---|
Tomatensalsa
|
50 ml |
Avocado's in plakjes
|
2 |
Fijngesneden rode kool
|
100 g |
Verse koriander
|
200 ml |
Tacoschelpen
|
12 |
Limoenen in partjes gesneden
|
2 |