Tacoschelpen met vulling
Taco's zijn een traditioneel Mexicaans gerecht en bestaan uit een kleine maïs- of tarwetortilla, vulling en toppings. De zachte tortilla wordt om de vulling gevouwen en kan zonder bestek gegeten worden. Dat is iets lastiger met deze knapperige tacoschelpen, want die breken als je erin bijt. Geniet van de knapperige tacoschelpen, het gekruide rundvlees, de verse groenten en de dressing - en doe vervolgens de afwas met een glimlach.
Bereidingswijze
Gekruid rundvlees
Salsadressing
Bij het serveren
Tips
De mogelijkheden voor het vullen van tacoschelpen zijn eindeloos. Bak naar wens vlees en groenten in een pan en breng op smaak met kruiden om een vleugje van Mexico te krijgen. Experimenteer met het contrast tussen een pittige vulling en zachte dressing - of andersom. Je kunt ook de tacoschelpen en de vulling apart serveren, zodat iedereen zijn eigen tacoschelp kan vullen. Veel kinderen vinden dit gezellig.
Ingrediënten
Gekruid rundvlees
Boter
|
10 g |
---|---|
Fijngehakte ui (ongeveer 75 g)
|
1 |
Knoflook fijngehakt
|
2 teentjes |
Rundergehakt (ongeveer 6% vet)
|
300 g |
Tomatenpuree
|
2 el |
Gemalen komijn
|
2 tl |
Korianderpoeder
|
2 tl |
Chilivlokken
|
1 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Kidneybonen (ongeveer 420 g)
|
1 blik |
Maiskorrels (ongeveer 140 g)
|
1 blikje |
Salsadressing
Zure room
|
100 ml |
---|---|
Tomatensalsa
|
50 ml |
Avocado's in plakjes
|
2 |
Fijngesneden rode kool
|
100 g |
Verse koriander
|
200 ml |
Tacoschelpen
|
12 |
Limoenen in partjes gesneden
|
2 |