Bulgur
|
40 g |
---|---|
Peterselie
|
100 g |
Verse munt
|
2 bosje |
Kerstomaatjes
|
250 g |
Komkommer
|
1 |
Sjalotjes
|
2 |
Verse groene chilipeper
|
1 |
Witte kaas
|
150 g |
Citroenen (onbehandeld), fijn geraspte schil en sap
|
2 |
Olijfolie
|
3 el |
Zout
|
1 tl |
Tabouleh is een veelzijdige salade met frisse, groene smaken die goed past bij heel wat hoofdgerechten. Tabouleh heeft zijn wortels in de Libanese keuken en is een vast onderdeel van mezze, kleine gerechten en fingerfoods uit het Midden-Oosten.
Als je van plan bent om heerlijke mezze te maken voor vrienden en familie, vergeet dan zeker de tabouleh niet. Deze kruidige Libanese salade zorgt voor heldere en frisse smaken op tafel, en dankzij de bulgur zijn de kleine mezzegerechten en fingerfoods ook meteen goed voor een heerlijke maaltijd.
Op zoek naar een alternatief voor bulgur in je tabouleh? Probeer eens quinoa, want dit graan voegt textuur toe aan je salade. Je kunt de granen ook gewoon weglaten. De resterende groenten en kruiden zorgen voor een frisse smaak, maar zonder de textuur van de granen.
De makkelijkste manier om je tabouleh een andere toets te geven, is door de hoeveelheden in de salade aan te passen, afhankelijk van je voorkeur of stemming. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk meer bulgur en groenten toevoegen. Je kunt ook de smaak van de salade aanpassen door de munt te vervangen door basilicum of andere kruiden. Een andere manier om de smaak van je tabouleh te versterken, is door een vinaigrette met knoflook en eventueel Dijonmosterd te maken en deze over de salade te sprenkelen voor je hem serveert.