Halloumi
|
1 pak |
---|---|
Boter
|
2 el |
Champignons
|
250 g |
Tomatenpuree
|
2 el |
Zure room 30%
|
300 ml |
Dijonmosterd
|
2 tl |
Sambal oelek
|
1 tl |
Zout en peper naar smaak
|
|
Vers oreganoblad
|
Stroganoff is een klassieker uit de Russische keuken, waarschijnlijk uitgevonden door een Franse kok die in de jaren 1800 voor een adellijke familie in Sint-Petersburg werkte. In deze versie is het rundvlees vervangen door halloumi, wat de stevige textuur behoudt, wat extra zout toevoegt en goed combineert met de rest van de klassieke ingrediënten.
De beste combinaties van bijgerechten bij deze stevige stoofpot zijn die met een neutraler karakter die de complexiteit van de stroganoff in evenwicht brengen. Rijst, eiernoedels, rustiek brood en aardappelpuree zijn beproefde bijgerechten die vrijwel iedereen lust. Als toppings zijn knapperige dungesneden lente-uitjes, geraspte Parmezaanse kaas of zure room de beste opties.
Stroganoff is een vullend gerecht dat in grote partijen kan worden gemaakt, dus een ideale keuze voor een familiediner. Als je op een regenachtige zondagavond iets rijks, vullends en relatief eenvoudigs nodig hebt, dan is dit de maaltijd voor jou.