Steak pasta

Een romig en lekker pastagerecht met een pittige kick van de Dijonmosterd en sambal oelek. Het gerecht wordt gegarneerd met verkruimelde blauwe kaas en verse kruiden.
Ingrediënten
Steak
Entrecote
|
400 g |
---|---|
Zout naar smaak
|
|
Peper naar smaak
|
|
Champignons
|
250 g |
Prei
|
1 |
Boter voor het bakken
|
|
Geperste knoflookteentjes
|
2 |
Zure room
|
200 ml |
Kookroom 15%
|
250 ml |
Dijonmosterd
|
1 el |
Rode chilipasta
|
1 el |
Blokje bouillonblokje kip
|
1 |
Pasta
Penne-pasta
|
360 g |
---|---|
Blauwe kaas, 36%
|
140 g |
Verse tijm of tuinkers
|
Bereidingswijze
Vragen over steak pasta
Wat is de beste manier om biefstuk op smaak te brengen?
Hoewel je nooit fout kunt gaan met een klassieke combinatie van zeezout en versgemalen peper, is het toevoegen van gedroogde kruiden (onze favorieten zijn tijm, rozemarijn of oregano) een snelle en gemakkelijke manier om het vlees nog meer smaak te geven. Als finishing touch smelt je tijdens het rustproces een klontje boter in het vlees voor een nog diepere, nootachtigere smaak.
Hoe maken restaurants hun steaks zo mals?
Hoewel er veel restaurantgeheimen zijn als het gaat om de perfecte biefstuk, zijn de kwaliteit van het vlees en veroudering twee van de belangrijkste factoren en waarschijnlijk de moeilijkste om thuis te repliceren. De meeste goede steakhouses hebben nauwe relaties met gespecialiseerde slagers die de hoogste kwaliteit vlees verkopen. Vanwege de grote vraag is het vinden van deze stukken in je supermarkt bijna onmogelijk, maar gespecialiseerde delicatessenwinkels en slagers hebben goede stukken voorgerijpt vlees. De beste restaurants hebben ook een verouderingsproces op locatie (van een paar dagen tot een paar weken) om smaken te intensiveren en hun smelt-in-je-mond-smaak aanzienlijk te verhogen. Het is een moeilijke en zeer nauwkeurige techniek die jarenlange ervaring vereist om bederf (en voedselvergiftiging in het ergste geval) te voorkomen.
Moet ik boter op mijn biefstuk wrijven?
Hoewel dit een kwestie van persoonlijke voorkeur is, zal een klontje boter dat in je biefstuk smelt een extra diepe smaak en rijkdom aan het vlees geven. Het kan ook aangebrande stukjes verzachten, waardoor bij elke hap een gladder mondgevoel ontstaat. Voor het beste resultaat raden de meeste chef-koks aan de boter helemaal aan het einde van het kookproces toe te voegen wanneer het vlees rust.
Waar moet ik op letten bij het kopen van biefstuk?
Het geheim van een overheerlijke, malse en sappige biefstuk is de kwaliteit van het vlees. Onze eerste tip is te kiezen voor scharrel- en grasgevoerd rundvlees, omdat het bijna altijd een beter, bijna zoeter, smaakprofiel heeft. Controleer voor versheid de kleur van het vlees: het moet altijd dieprood zijn zonder bruin of grijs te kleuren aan de randen. Marmering is ook een goede manier om de smaak te bepalen: hoe meer strepen vet in het vlees, hoe sappiger en malser deze zal zijn.
Voedingswaarde
Energie-inhoud:
vezels | 22,4 gram vezels |
eiwit | 174,2 gram eiwit |
koolhydraten | 278,9 gram koolhydraten |
vet | 73,4 gram vet |
Breng het steakhouse naar je pastakom
Pasta is misschien wel een van de meest veelzijdige ingrediënten in je voorraadkast en is de perfecte basis voor de grote, gedurfde en luxueuze smaken van dit recept. Geïnspireerd door de klassieke rundvleesstroganoff wordt in dit recept perfect gebakken reepjes entrecote met champignons, room en pittige blauwe kaas gecombineerd om je standaard pastadiner te transformeren in een feest dat in geen enkel steakhouse zou misstaan!
Klassieke combinaties om de smaak van de biefstuk naar voren te brengen
Weinig combinaties zijn zo goed gedocumenteerd als een glas rode wijn met een perfect gegaarde biefstuk. De wetenschap vertelt ons dat het de tannines van de rode wijn zijn, gecombineerd met het eiwit van het vlees, dat resulteert in een bijna perfecte smaakcombinatie. Biefstuk en aardappelen zijn ook een klassieke combinatie, waarbij de milde smaken van de groente perfect passen bij de hartige, aardse tonen van het rundvlees. Dit geldt voor de meeste zetmeelproducten en dit recept maakt gebruik van pasta. Het recept gaat ook een stap verder door een romige luxe en pittig contrast van de blauwe kaas toe te voegen.
Bewaar je overgebleven steak pasta zo
Doe eventuele restjes in een luchtdichte bak en bewaar deze maximaal vijf dagen in de koelkast. Langzaam opwarmen in de oven of op het fornuis is je beste optie om te voorkomen dat de romige ingrediënten gaan schiften en pasta papperig wordt. De magnetron werkt ook en we raden je aan om elke portie afzonderlijk op een lage stand op te warmen.
