Bij het maken van groene spinaziepannenkoeken kan het een beetje uitdagend zijn om te bepalen wanneer ze goudbruin zijn. Het beste advies is echter om de randen te bekijken die goudkleurig te worden en het beslag dat bovenop begint te stollen. Til vervolgens voorzichtig de rand van de pannenkoek op met een spatel om de kleur eronder te controleren. Met een groene pannenkoek is het misschien wat moeilijker te zien, maar je zou nog steeds een lichte kleurverandering moeten kunnen zien die aangeeft dat het bruin wordt.
Een andere manier om te zien of de subtiele gouden spinaziepannenkoeken klaar zijn, is door hun textuur te controleren. Zodra ze beginnen te koken, worden de randen steviger en begint het oppervlak uit te drogen. Als je dit ziet, is het een goed teken dat ze gaar zijn en klaar om omgedraaid te worden.
Met ons heerlijke recept voor spinaziepannenkoeken met kip in je repertoire is het maken van een mooi en lekker pannenkoekendiner of -lunch eenvoudig. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om er meer over te weten te komen.
vezels | 25,8 gram vezels |
eiwit | 189,1 gram eiwit |
koolhydraten | 266,9 gram koolhydraten |
vet | 102,7 gram vet |
300 ml | |
Speciale tarwebloem
|
150 g |
Blaadjes babyspinazie
|
75 g |
Eieren
|
3 |
Grof zout
|
½ tl |
Boter voor het bakken
|
10 g |
250 ml | |
Zoete chilisaus
|
3 el |
Rode kool
|
100 g |
---|---|
Rode en gele cherrytomaten met steeltje gehalveerd
|
200 g |
Blaadjes babyspinazie
|
25 |
Rode ui (ca. 100 g), in dunne plakjes
|
1 |
Rode chilipeper in ringen gesneden
|
1 |
Verse koriander
|
½ dl |
Boter
|
10 g |
---|---|
Kipfilets
|
500 g |
Grof zout
|
½ tl |
Geraspte cheddar en maasdammer
|
100 g |
Versgemalen peper
|
Hartige pannenkoeken worden soms over het hoofd gezien ten gunste van hun zoete tegenhangers, maar onderschat deze levendige groene spinaziepannenkoeken boordevol smaak en gevuld met goedheid niet. Heerlijke botergebakken kip zorgt voor een geweldige vulling voor de spinaziepannenkoeken en gecombineerd met een heerlijke knapperige salade en een romige dressing wordt de mild smakende kip naar nieuwe hoogten gebracht.
Deze spinaziepannenkoeken met kip zijn perfect voor het diner, de lunch of zelfs een brunch als je eens iets anders en hartigers wilt dan het traditionele roerei of charcuterieplankjes. Met onze handige tip om ze warm te houden in de oven, is het bereiden van een hele stapel eenvoudig, waardoor het mogelijk is om veel gasten te bedienen of heerlijke restjes te bereiden.
Pannenkoeken met spinazie en kip hebben een levendige groene kleur die zeker in het oog springt. Hun hoofdingrediënt, babyspinazieblaadjes, geeft ze hun kenmerkende kleur en hun subtiele hartige, aardse en licht bittere smaak. De bitterheid is echter niet uitgesproken, waardoor ze vrij veelzijdig zijn en perfect voor verschillende hartige vullingen.
Ze passen goed bij de heldere smaken van de bietensalade en hun dunne en buigzame aard maakt ze gemakkelijk te vullen met bijvoorbeeld kip. Ze zijn zacht om in te bijten, maar kunnen een beetje crunch hebben rond de randen, net zoals dit soort dunne pannenkoeken horen te hebben.
Voor meer heerlijk felgroene gerechten van over de hele wereld, bekijk je onze recepten voor Indiase palak paneer, Zuid-Amerikaanse chimichurri en Italiaanse gremolata.
Deze bietensalade heeft veel verschillende smaken in zich en geeft een geweldige crunch aan het gerecht. Daarin zitten aardse en zoete bieten, lichtzoete spinazie, zoet-pittige cherrytomaatjes en scherpe rode ui. De koriander geeft de salade een citrusachtige helderheid die de smaken doet knallen, terwijl de frisse rode chilipeper natuurlijk voor wat pit zorgt. Samen dienen deze prachtige verse ingrediënten om een goed afgeronde en smaakvolle salade te creëren die geweldig werkt als vulling voor spinaziepannenkoeken met kip, evenals rijke geraspte kaas en zoete chilidressing.
Een romige dressing is geweldig in het samenbinden van gerechten met veel verschillende texturen. Voor deze hartige spinaziepannenkoeken met kip is een skyr of Griekse yoghurt precies wat je zoekt. Beide zorgen voor een dikke dressing met een rijk mondgevoel en een pittige smaak. De frisheid en het verkoelende effect van deze pittigheid wordt perfect in balans gehouden door de zoete chilisaus die de dressing zowel zoet als pittig maakt.
Een geweldige manier om te experimenteren met je kip- en spinaziepannenkoeken is om verschillende kruiden aan het beslag toe te voegen om het smaakprofiel van het hartige gerecht te veranderen. Om deze hartigheid te vergroten en het scherper te maken, kun je knoflookpoeder toevoegen.
Andere geweldige ideeën zijn komijn en kerriepoeder. Het toevoegen van komijn aan het pannenkoekenbeslag geeft het gerecht extra diepte, een licht rokerige, aardse smaak met een vleugje bitterheid. Het gebruik van kerriepoeder in het beslag geeft het een warme, kruidige smaak met een vleugje zoetheid. Paprika zal ook een beetje zoetheid introduceren, evenals een lichte rokerigheid. Dat geldt ook voor cayennepeper die deze spinaziepannenkoeken met kip een beetje pit geeft.