Spaanse tortilla

(1)
Spaanse tortilla

De Spaanse tortilla is een geweldige lunch en een goede manier om restjes weg te werken. Ook koud is hij heerlijk, dus neem zeker wat mee als lunchpakket of als onderdeel van een picknick.

Delen
Print
https://www.arla.nl/recepten/spaanse-tortilla/

Ingrediënten

4 porties
Koude gekookte aardappelen
300 g
Verse uien
2
Boter
Zout
1 tl
Zwarte peper
1 tl
Eieren
6
Melk
100 ml
Grof gehakte verse kruiden
1 handenvol
Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in plakjes. Pel en snijd de ui.
  • Bak eerst de ui in boter in een koekenpan tot hij zacht is.
  • Als de ui zacht is, voeg je de aardappelen toe en bak je ze mee tot ze warm zijn, wat normaal ongeveer een minuut duurt.
  • Klop de eieren en melk samen. Giet het mengsel in de pan. Til de aardappelen wat op zodat het beslag kan zakken.
  • Bak tot de omelet gestold is. Draai de tortilla met een groot deksel om en bak hem aan de andere kant.
  • Bestrooi met kruiden en serveer.
  • Klaar!
Eet smakelijk!
Beoordeel dit recept
1
2
3
4
5

Tip

Voeg eens wat gerooktepaprikapoeder aan het mengsel toe. Dit geeft de tortilla een subtiele gerookte smaak.

Spaanse tortilla

Hoe weet je wanneer je een Spaanse tortilla moet omdraaien?

Hoe lang is een tortilla houdbaar in de koelkast?

Wat is het verschil tussen een Spaanse en een Mexicaanse tortilla?

Een Spaanse klassieker en een maaltijd of snack die je de hele dag door kunt eten: deze aardappelomelet kan warm of koud worden geserveerd, zonder iets bij of met een frisse salade. Een eenvoudig, veelzijdig en bevredigend recept om steeds opnieuw te gebruiken.

Aardappelomelet: het favoriete gerecht in Spanje

Als je ooit een goed bereide Spaanse omelet of tortilla hebt gegeten, eventueel met een scheutje romige aioli, dan weet je dat dit gerecht, ondanks zijn bescheiden status, echt verrukkelijk is. In Spanje is de tortilla de patatas een echte klassieker en een favoriet om warm of koud van te genieten bij het ontbijt, de lunch, het diner of als tussendoortje. De aantrekkingskracht van de tortilla ligt in zijn schijnbare eenvoud: slechts een paar eenvoudige ingrediënten gecombineerd in een dikke omelet. Maar zoals bij elk goed gerecht is het hier de kunst om ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken en door herhaling de geheimen ervan te leren kennen.

Gebruik restjes in je tortilla

In Spanje vind je zelden een tortilla die afwijkt van de aardappel als ingrediënt. Wij zijn echter van mening dat je omelet een uitstekende basis is om restjes groenten, champignons en kaas in te verwerken. Doperwten, maïs, paprika en broccoli passen allemaal perfect in je tortilla. Fijngesneden stukjes vlees, zoals kip, ham of gekookte worst, maken je tortilla nog smaakvoller. Grijp je kans en ga voor zero waste met je Spaanse tortilla.