Dikke smoothiebowls zijn het lekkerst als je ze direct na het maken vers eet. Eventuele restjes kun je echter tot 24 uur in de koelkast bewaren zonder dat de smaak verloren gaat. Verwijder de toppings van de smoothiebowls en giet de smoothie in een luchtdichte bak voordat je hem in de koelkast zet.
Maak een ontbijt om mee te nemen en doe de smoothiebowl over in een potje of bakje om mee te nemen. Ze zijn ook perfect als lunch of tussendoortje op school of werk. Als je tijd wilt besparen, kun je vooraf smoothiepakketten maken door het fruit voor je smoothiebowl in een diepvrieszakje in de vriezer te leggen. Het is een goede manier om het meeste voorwerk gedaan te hebben, zodat je alleen nog maar alles hoeft te blenderen.
Voor een dikkere consistentie pel je de bananen en vries je ze een paar uur of de avond ervoor in en blender je de bevroren bananen met de bevroren bessen. Als je de topping op de bowls doet, schep dan eens met een meloenboller kleine balletjes uit de een pitaja (drakenvrucht). Dat geeft een mooi accent aan het geheel en is ook een goede manier om perfecte hapklare bolletjes fruit te maken. Als de smoothiebowl niet koud genoeg is, voeg dan tijdens het blenden 1-2 ijsblokjes toe.
Dit ontbijt met skyr, vers fruit en bessen is ideaal voor een drukke ochtend of een snack voor onderweg. Lees hieronder hoe je je nieuwe favoriete ontbijt maakt met skyr, bananen, bevroren bessen, vanillepoeder en een frisse en fruitige topping vol smaak. Ons recept voor smoothiebowls is heerlijk, snel en gewoonweg onweerstaanbaar.
Arla® Skyr bosfruit
|
300 ml |
---|---|
Rijpe bananen in kleine stukjes (ca. 200 g)
|
2 |
Ingevroren wilde bessen
|
150 g |
Vanillepoeder
|
½ tl |
Havervlokken
|
½ dl |
---|---|
Dragon fruit (pitahaya) in plakjes of balletjes
|
1 |
Mango in plakjes
|
½ |
Frambozen en/of rode bessen
|
75 g |
Eetbare bloemen bijvoorbeeld hoornviooltjes
|
---|
Begin je dag goed met een kleurrijke en lekkere, dikke smoothiebowl van bevroren bessen, skyr, vanillepoeder en rijpe bananen. Het is het perfecte ontbijt als je haast hebt of de perfecte traktatie als je op zoek bent naar een zoet tussendoortje voor 's middags. Deze romige en koude smoothiebowls worden aangevuld met mango, pitaja, frambozen, rode bessen en wat havervlokken die wat textuur toevoegen en de zoetheid van het fruit in evenwicht brengen. Tot slot worden ze prachtig gegarneerd met hoornviooltjes. Een mooie en heerlijke maaltijd met een perfecte balans tussen zoet en zuur, waar je meteen je lepel in wilt zetten! Als je net zo dol bent op smoothiebowls als wij, voeg dan eens zelfgemaakte kokosgranola toe aan je topping. Probeer voor een ander, net zo lekker ontbijt ons recept voor warme en zachte baked oats met bosbessen, geserveerd met een schep gekoelde skyr, of overnight oats met skyr, noten en verschillende soorten fruit voor een luie ochtend.
Ontdek onze roze smoothiebowl met bevroren bosvruchten en rijpe bananen. Deze mooie, frisse en kleurrijke bowls, die lijken op een smoothie maar dan veel dikker en romiger, zijn gemakkelijk en snel te maken in minder dan 15 minuten. De bosvruchten voegen een wrange, licht zoete smaak toe die uitstekend samengaat met de zoete bananen en de vanille. Het is een fijne mix van smaken en texturen die het onmogelijk maakt om je lepel neer te leggen. Een smoothiebowl met bosvruchten
kan bosvruchten bevatten als aalbes, framboos, bosbes, framboos, braam en aardbei, waardoor een heerlijke mix van smaken ontstaat bij het blenden.
Smoothiebowl-toppings zijn de kers op de taart en zijn mooi en veelzijdig. Onze toppings voegen smaak, textuur en veel kleur toe aan je ontbijt. De gesneden mango heeft een zoete, citrus- en meloenachtige smaak met een bijna romige textuur die goed past bij de zachtzoete pitajaballetjes. Beide vruchten brengen de wrangheid van de bosvruchten en de lichtzure skyr in evenwicht. Strooi er wat havervlokken overheen om de zachte en romige textuur van de smoothie te doorbreken. Deze kleurrijke smoothiebowls fleuren je ochtend op.
Wees creatief! Varieer je smoothiebowl met andere bevroren vruchten. Wat dacht je van een smoothiebowl met mango en bosvruchten? Blender bevroren mango's, bosvruchten, vanillepoeder en bananen met vanille skyr. Maak de romige, mooi gele bowl af met havervlokken, kokosvlokken, stukjes mango en je favoriete bessen. Voor een smoothiebowl met pitaja vries je plakjes of balletjes van het fruit in en meng je deze met de rest van de ingrediënten. Decoreer de felroze smoothie met schijfjes kiwi en banaan, in blokjes gesneden pitaja, havervlokken, verse bessen en misschien wat in blokjes gesneden ananas voor een tropisch gevoel.
Smoothiebowls zijn een geweldige manier om af te koelen in de zomer, maar je kunt gemakkelijk een winterversie maken met warme specerijen. Een snufje kaneel kan nooit kwaad; voeg wat pit toe bij het blenderen van de smoothie met bananen en bessen.
Leef je uit met de toppings en voeg eens granola, versnipperde kokos en verschillende noten en zaden, zoals amandelen en chiazaad of dadels, toe voor meer zoetheid en een dikkere consistentie. Je kunt de smoothiebowl ook opfleuren met verse munt of gember. De combinaties van smaken en toppings zijn eindeloos, en je kunt er alle kanten mee op.