Avocado smoothie bowl
Bereidingswijze
Tips
Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten koud zijn wanneer ze in de blender worden gedaan. Zelfs als de kommen gekoeld zijn na het blenden, zorgen koude ingrediënten voor een dikke, ijsachtige textuur met een heerlijk romig mondgevoel. Als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn, kan de smoothie iets wateriger zijn. De koude ingrediënten kunnen ook de koeltijd achteraf verkorten, wat betekent dat je sneller van een verfrissend koele maaltijd kunt genieten dan de voorgestelde 30 minuten.
Tips
Voor een extra romige textuur kun je bevroren banaan gebruiken. Dit is ook een goede manier om te voorkomen dat overrijpe bananen bederven. Hak ze gewoon fijn en bewaar ze in de vriezer voor de volgende keer dat je een smoothiebowl maakt.
Vragen over avocado smoothie bowl
Met een eenvoudig recept als deze voor een avocado smoothie bowl is het maken van een heerlijk, decoratief ontbijt heel eenvoudig. Je kunt hieronder meer te weten komen over avocado smoothie bowls, waar we een aantal veelgestelde vragen erover hebben beantwoord.
Ingrediënten
Avocado's, in kleine stukjes
|
125 g |
---|---|
Groene appels, in kleine stukjes
|
100 g |
Bananen, in grote stukken
|
100 g |
250 ml | |
Magere melk
|
100 ml |
Verse dadels, ontpit (ongeveer 75 g)
|
4 |
Amandelen
|
75 g |
Babyspinazie
|
25 g |
Versgeperst citroensap
|
2½ el |
Topping
Granola of muesli
|
20 g |
---|---|
Aardbeien, in plakjes
|
50 g |
Bramen
|
50 g |
Frambozen
|
50 g |
Groene appels, in dunne staafjes
|
25 g |
Chiazaadjes
|
1 tl |
Geniet van een avocado smoothiebowl met dadels en groene appels
's Ochtends, 's middags of 's avonds, er is geen verkeerd moment om te genieten van een opscheplepelbare smoothiebowl met rijke avocado, verse dadels en appels. Hoewel de hoofdingrediënten zelden worden gecombineerd, is het resultaat om van te watertanden.
Net als onze groene smoothie bowl krijgt deze zijn levendige kleur van de spinazie en avocado.
Geniet van de perfecte combinatie van romigheid, pittigheid en snoep
De smaken van deze banaan en appel smoothie bowl met avocado zijn goed in balans. De heerlijke snoep van de banaan en dadels gaat mooi samen met de romige rijkdom van de avocado. Skyr biedt een verfrissend tegenwicht voor deze natuurlijke zoetheid, evenals de fluweelzachte textuur van de avocado. Dat doet ook de knapperige groene appel. Samen maken skyr en appel de avocado smoothie bowl fris en levendig.
De nootachtige smaak van de amandelen voegt diepte toe en vormt een mooi contrast met de zoete smaak van het fruit. Als je ze een beetje grof laat, zorgen ze ook voor een heerlijke knapperigheid, die een aangenaam contrast vormt met de verder zachte textuur.
Afgetopt met verse bessen, chia en granola
Een avocado banaan smoothie bowl wordt nog lekkerder met goed gekozen toppings. Bessen zijn een voor de hand liggende keuze. Ze geven het een fris tintje en hun natuurlijke helderheid vormt een geweldig contrast met de romige basis. Bramen, frambozen en aardbeien zorgen voor een complexe zoetzure smaak die de eetervaring verfrist en het geheel nog kleurrijker en visueel aantrekkelijker maakt.
Je avocado bessen smoothie bowl naar een hoger niveau tillen met knapperige selecties brengt hem naar een ander niveau. Chiazaadjes en granola zijn uitstekende keuzes omdat ze niet alleen voor een lekkere crunch zorgen, maar ook smaak toevoegen. Hun subtiele nootjes en aardsheid vullen de romige basis en de zoete bessen goed aan en zorgen voor een harmonieuze maaltijd. Tot slot overbruggen groene appel sticks de kloof tussen de twee soorten toppings door zowel frisheid als knapperigheid te brengen.
Pas het recept naar wens aan
Het leuke van een avocado smoothie bowl met appels is dat hij heerlijk smaakt met veel verschillende ingrediënten en toppings. We adviseren om de avocado, banaan en skyr te bewaren voor een heerlijk mondgevoel.
Als je geen amandelen in voorraad hebt, kun je ook een andere notensoort gebruiken, zoals hazelnoten of walnoten, om dezelfde nootachtige ondertoon te krijgen. In plaats van gewone melk kun je inspiratie opdoen in onze bosbes smoothie bowl en kokosmelk gebruiken. Hierdoor krijgt de basis van de smoothie een zoetere smaak met tropische ondertonen.
Als het idee van een tropische twist je aanspreekt, wil je misschien gedroogde kokosvlokken toevoegen aan je ingrediëntenlijst. De vlokken zorgen voor een knapperige en enigszins kauwbare textuur, net als in onze braam smoothie bowl, die ook is afgemaakt met verse muntblaadjes, een andere optie die je misschien wilt onderzoeken.