Banaan en chocolade als topping voor Arla Skyr
Bereidingswijze
Tips
Een perfect rijpe banaan met een paar bruine vlekken op de schil geeft een heldere en zoete smaak aan je ontbijtkom, maar als je liever een subtielere, minder zoete smaak hebt, kun je beter voor een net rijpe banaan gaan, voornamelijk geel, met een vleugje groen aan de uiteinden.
Tips
Experimenteer met de grootte van de chocoladestukjes. Gebruik geschaafde chocolade, fijngehakte chocolade of chocolade frieten, of grote grove stukken chocolade. Of misschien een mix.
Vragen over banaan en chocolade topping
Als je meer wilt weten over dit eenvoudige en heerlijke ontbijtbeleg, lees dan onze vragen en antwoorden hieronder.
Eenvoudige en klassieke combinatie: banaan en chocolade met knapperige pistachenootjes
De combinatie van banaan en chocolade is eenvoudig maar tijdloos - en universeel geliefd. De zoetheid van rijpe bananen harmonieert prachtig met de rijke, heerlijke tonen van chocolade, waardoor een heerlijke smaak ontstaat die bij elke hap weerklinkt. Daarna doen we er nog een schepje bovenop met knapperige pistachenootjes. Ze zorgen voor wat textuur en een vleugje aarde dat door de zoetheid snijdt en ervoor zorgt dat elke hap zowel qua textuur als smaak in balans is.
Ontdek meer van zoete en knapperige skyr toppings met onze sinaasappel, chocolade en pistache topping ; een fruit en amandel topping; en pindakaas, banaan en pecan topping .
Geef een extra touch met gekarameliseerde banaan als topping
Wil je een beetje wow-factor toevoegen aan je topping? Carameliseer dan de plakjes banaan. Dit verandert ze van een eenvoudig, bekend fruit in een topping met een heerlijk complexe smaak en textuur. Het karamelliseren in boter en suiker versterkt de natuurlijke zoetheid van de banaan en geeft ze een mooie gouden kleur, een knapperige buitenkant en een zachte, smeltende binnenkant.