Mango en passievrucht als topping voor Arla Skyr

Mango en passievrucht als topping voor Arla Skyr

5 min.
De topping van mango en passievrucht is de perfecte aanvulling op een frisse en zoete skyr bowl. Deze combinatie is zo populair en betovert iedereen met de heerlijke smaken van het fruit. Dit recept is gemaakt om je een heerlijke tropische smaakboost te geven - of het nu een ontbijtoptie, een middagsnack of een traktatie na het eten is.
https://www.arla.nl/recepten/skyr-naturel-met-mango-en-passievrucht/

Bereidingswijze

  • Doe skyr in een kom.
  • Voeg fruit en granola toe aan de skyr.
Eet smakelijk!
Tips

Het is snel en gemakkelijk om een mango te schillen en te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om hem te schillen en dan met een mesje het vruchtvlees eraf snijden. Of je snijdt de uiteinden eraf, zet hem rechtop, snijdt de schil weg en snijdt dan het vruchtvlees eraf. Je kunt ook elke kant van de mango, de 'wangen', rond het zaad afsnijden, een rooster in het vruchtvlees maken, het eruit draaien en de blokjes eraf snijden.

Tips

Om de topping van passievrucht te maken, snijd je de vrucht gewoon doormidden en schep je met een lepel het vruchtvlees, de zaden en het sap eruit.

Vragen over mango en passievrucht topping

Om je te helpen bij het maken van de beste ontbijt- of middagsnack, beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over mango en passievrucht topping.

Gebruik je verse of ingevroren mango als topping op skyr of yoghurt?
Je kunt zowel verse als ingevroren mango gebruiken als topping voor skyr of yoghurt - maar wij raden aan om de perfecte rijpe, verse mango te vinden. Zo krijg je de beste uitbarsting van maximale tropische zoetheid. Ingevroren mango voegt een verfrissende sensatie en een andere textuur toe, die ook heerlijk is.
Hoe kies je de juiste mango en passievrucht als topping?
Mango varieert in kleur op de schil afhankelijk van de variëteit, dus de beste manier om de rijpheid te controleren is door zachtjes te drukken om te zien of hij een beetje meegeeft. Als dat zo is, is hij rijp. Vermijd exemplaren die te hard of te zacht zijn. De juiste passievrucht heeft een dikke, enigszins rimpelige en een soort doffe huid en uiterlijk. Een handige truc is om zachtjes te schudden. Als je de zaden binnenin hoort bewegen, is hij waarschijnlijk rijp.
Hoe snijd je mango als topping?
Om de schil te verwijderen, gebruik je een dunschiller of snijd je de uiteinden eraf, zet je hem rechtop en snijd je de schil weg. Dan is hij klaar om te snijden. Of snijd elke kant rond het zaad van de mango af zodat je twee 'wangen' hebt, maak dan rasterpatronen in het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees eraf. Je kunt het in plakjes of blokjes van verschillende grootte snijden, afhankelijk van de textuur en smaakbeleving die je wilt.

Ingrediënten

Mango's
Passievrucht
1
Een handje granola met noten

Geniet van een exotisch skyr ontbijt met een topping van verse mango en passievrucht

Maak een culinaire reis naar een tropisch eiland en geniet van een exotisch skyr ontbijt met een topping van verse mango en passievrucht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze bowl met skyr in een handomdraai te maken. Met de warme, gele tinten van het fruit is het onmogelijk om te weerstaan, en als je eenmaal aan tafel gaat, kom je terug voor dezelfde kom.

Voor overig exotisch beleg kun je denken aan heerlijke ananas kokos topping voor skyr of lekkere kiwi en aardbei topping voor skyr .

De perfecte combinatie van zoet en pittig en zacht en knapperig

Een exotisch ontbijt of snack moet de perfecte combinatie zijn van zoete en pittige smaken en zachte en knapperige texturen - en onze smaakvolle en kleurrijke skyr bowl met verse mango en passievrucht is precies wat je nodig hebt.

De passievrucht zorgt voor een zoete maar pittige smaak die wordt aangevuld door de sterke, tropische zoetheid van de mango. De mango staat bekend om zijn zachte vruchtvlees en smelt op je tong, terwijl de zaden van de passievrucht voor een knapperig accent zorgen. Dat, en een handvol granola gevuld met noten, zorgt voor een opwindend mondgevoel bij elke heerlijke lepel.