Kies de beste bessen, fruit en kruiden voor de beste smaken! Rijpe braambessen hebben een diepe, zwartachtige kleur en voelen mollig en stevig aan. Rupe sinaasappels zijn helder van kleur, maar de beste manier om dit te controleren is door te voelen aan het gewicht, de textuur en de vorm. Ze moeten zwaar zijn voor hun grootte, een stevige en gladde schil hebben en gelijkmatig en rond zijn. Verse tijm heeft een sterk, geurig aroma als je de blaadjes lichtjes plet. De blaadjes moeten levendig groen zijn en de stengel moet stevig zijn.
Om je te helpen bij het maken van de beste braam, citrusvruchten en tijm topping voor skyr, nemen we hieronder een aantal van de meest gestelde vragen door.
Sinaasappel
|
1 |
---|---|
Arla® skyr naturel
|
450 ml |
Bramen
|
6 - 8 |
Tijm
|
1 tl |
Geraspte citroenschil
|
Stel je voor dat de eerste maaltijd van de dag een kleurrijk en smakelijk ontbijt is met een topping van braam, citrusvruchten en tijm. Er is werkelijk geen heerlijker gezicht dan de romige, pittige skyr met daarop prachtige braam en sinaasappel. Verse tijm zorgt voor een subtiele, aardse noot, voegt diepte toe en brengt de zoete en citrusachtige smaken in balans. Dit heerlijke ontbijt zit boordevol frisse, zoete en citrusachtige smaken en aroma's, gewoon onmogelijk om te weerstaan.
Als je op zoek bent naar overig manieren om je kommen te versieren met ongelooflijke ingrediënten, probeer dan eens de tropische ananas kokos topping of mango en passievrucht topping voor skyr!
Probeer eens iets anders met het recept door overig citrusvruchten te gebruiken. Bijvoorbeeld een grapefruit met zijn prachtige kleur en perfecte bittere noten. Je kunt de schil ervan gebruiken of de partjes in kleinere stukjes snijden voor een prachtige visuele esthetiek in combinatie met heerlijke smaken.
Een ander idee is om mandarijn of clementine te nemen. Ze zien eruit als sinaasappels, maar ze hebben een duidelijk zoetere smaak. Om die toegevoegde zoetheid in evenwicht te brengen, is limoenrasp altijd een geweldige manier om extra citrusnoten aan de mix toe te voegen.