Als je in de supermarkt geen verse granaatappels kunt vinden, kun je de zaden vaak wel uit de diepvries halen. Ze zijn net zo goed en lekker, en dan weet je zeker dat je er altijd een paar bij de hand hebt.
Hieronder bespreken we een aantal van de meest gestelde vragen over hoe je een heerlijke topping maakt voor skyr met gember en gedroogde vijgen.
Bosbessen
|
75 g |
---|---|
Skyr yoghurt bosbes
|
300 g |
Granaatappelpitjes
|
75 g |
Limoensap
|
1 tl |
Gember
|
1 tl |
Gedroogde vijgen
|
40 g |
Chiazaadjes
|
½ tl |
Iets anders en bijna hartigs toevoegen aan iets zoets is altijd een geweldig idee. Dus dit vleugje gember als topping op skyr is geniaal. Het heeft een natuurlijke warme en licht zoete smaak en de kruidige noten zijn nooit overheersend. Het is een uitstekende manier om een extra smaakdimensie toe te voegen die niet alleen ongelooflijk smaakt, maar ook helpt om de zoetheid van de overig ingrediënten te compenseren.
Als je een verzameling toppingrecepten wilt die geweldig zijn voor skyr bowls, dan hebben we een ruime selectie die perfect voor jou is. Waarom probeer je niet een portie chocolade en sinaasappel topping of misschien een heerlijke granola met quinoa en granaatappel? Je zult er zeker van houden!
Gedroogde vijgen, verse bessen en chiazaadjes maken het heerlijke smaakprofiel van de pittige skyr en krachtige gember compleet. Gedroogde vijgen zorgen ervoor dat elke hap een heerlijk kauwbare textuur heeft vol met een rijke, mild karamelachtige zoetheid.
De bosbessen zorgen voor een sappige fruitige zoetheid met een lichte toets, terwijl de granaatappelpitjes verfrissende sappige en wrange noten leveren. Om het af te maken, voeg je een kleine hoeveelheid chiazaadjes toe om een milde nootachtige smaak aan het gerecht te geven - afgezien van hun visueel aantrekkelijke uiterlijk.