Skyr met rabarber en krokante muesli
Deze Skyr met rabarber en krokante muesli is heerlijk als ontbijt of als brunch, maar ook zeker als tussendoortje of dessert. Serveer dit Skyr gerechtje doordeweeks, in het weekend of op feestjes. De combinatie van de frisse Skyr, de smaak van de friszurige “groente onder het fruit” en de krokante muesli zal zorgen voor een hemelse mondbeleving! Niet zo'n fan van rabarber? Dan kan je de rabarber in dit recept vervangen door appel. Zo is er voor ieder wat wils!
Bereidingswijze
Ingrediënten
Rabarber compote
Rabarber in kleine stukjes
|
375 g |
---|---|
Suiker
|
125 g |
Vanillesuiker
|
1 tl |
Krokante muesli
Havermout
|
40 g |
---|---|
Gehakte amandelen
|
50 g |
El pompoenpit
|
1 |
El sesamzaad
|
½ |
Boter
|
25 g |
Lichte suiker siroop
|
1 el |
400 ml |