Pindakaas, banaan en pecannoten als topping voor Skyr
  • Arla
  • Recepten
  • Pindakaas, banaan en pecannoten als topping voor Skyr

Pindakaas, banaan en pecannoten als topping voor Skyr

5 min.
Voor velen is skyr een van de beste en meest veelzijdige ontbijtopties die er zijn. Het is heerlijk met verschillende toppings, en onze topping met pindakaas en banaan met pecannoten en een snufje cacaopoeder is een van onze favorieten. Of het nu een fris en zoet ontbijt is of een onweerstaanbare snack tussendoor, deze toppings voegen een lawine aan heerlijke smaken toe aan je skyr of yoghurt.
https://www.arla.nl/recepten/skyr-met-pindakaas-banaan-en-krokante-pecannoten/

Bereidingswijze

  • Schep skyr in twee kommen en leg er plakjes banaan, pindakaas en gehakte pecannoten op.
  • Bestrooi met een snufje pure cacaopoeder.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt je eigen pindakaas maken en het zo smeuïg of knapperig maken als je zelf wilt. Voor de basis heb je alleen natuurlijke of geroosterde pinda's nodig. Mix ze gewoon op hoge snelheid tot de olie vrijkomt en blijf mixen tot het romig, glad en heerlijk is. Je kunt een beetje zout toevoegen als je wilt of olie als je het smeuïger wilt. Als je het knapperig wilt, verwijder dan 1/3 van de pinda's na een snelle pulse als ze grof gehakt zijn, roer ze er dan weer door als de resterende 2/3 glad en romig is.

Vragen over pindakaas, banaan en pecannoten topping

Hoewel het eenvoudig en gemakkelijk is, wil je misschien meer weten over deze heerlijke topping. Hieronder lees je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Is pindakaas een topping?
Pindakaas is absoluut een topping - en een goede ook. Het geeft een ander, maar aangenaam soort romigheid en de nootachtige zoetheid smaakt geweldig naast overig beleg zoals bananen, noten en chocolade. Het is een topping die heerlijk is op skyr, yoghurt, brood, toast, havermout, fruit, pannenkoeken en wafels. Gebruik je verbeelding en ga aan de slag met topping!
Hoe bewaar je restjes pindakaas, banaan en pecannoten?
Als je toppings over hebt van je ontbijt of snacks, kun je die het beste apart bewaren. Verse banaan, al gesneden, kun je beter meteen opeten, maar anders kun je het een paar dagen in de koelkast bewaren. Zelfgemaakte pindakaas is tot 1 maand goed in de koelkast, terwijl commercieel geproduceerde pindakaas 2-3 maanden goed is in de voorraadkast of 6-9 maanden in de koelkast. Pecannoten zijn 6 maanden goed als je ze op een koele, donkere plek bewaart.
Is knapperige of zachte pindakaas beter als topping?
Zowel knapperige als zachte pindakaas zijn heerlijk als topping op een kom skyr of yoghurt. Het hangt ervan af welke soort je verkiest, maar een romige, zachte soort past heel goed bij de al knapperige pecannoten en romige skyr of yoghurt. Als je van nog meer knapperigheid houdt, aarzel dan niet om de knapperigere soort te proberen.

Ingrediënten

Gesneden banaan
1
Arla® Skyr naturel
450 g
Gehakte pecannoten
2 el
Pindakaas met stukjes pinda
2 el
Snufje cacaopoeder

Geef yoghurt of skyr een topping met pindakaas, verse plakjes banaan en knapperige pecannoten

Skyr of yoghurt werken uitzonderlijk goed als basis, maar je hebt een grote selectie toppings nodig om dat volle smaakpalet te bereiken voor het ontbijt of een heerlijke snack. Met pindakaas om van te watertanden, verse plakjes banaan en knapperige pecannoten creëer je de perfecte combinatie van smaken die het gerecht ook visueel aantrekkelijk maken met hun zachte, rustgevende kleuren.

Op zoek naar overig lekker beleg? Probeer eens een heerlijke mix van banaan en chocoladetopping voor skyr of geniet op van een heerlijke smoothiebowl met aardbei met een heleboel onweerstaanbare toppings!

Iets nootachtigs, iets lekkers en iets knapperigs - de perfecte, uitgebalanceerde topping.

Dit recept is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaken en texturen waar je van droomt als je 's ochtends wakker wordt of in een snackbui bent. De pecannoten zorgen voor een onweerstaanbare knapperigheid in de romige kom met skyr, terwijl ze ook heerlijke noten toevoegen. De banaan en pindakaas zijn een klassieke combinatie die geliefd is om de rijke en romige textuur van de pindakaas in combinatie met de natuurlijke snoep van de banaan. Deze combinatie heeft de tand des tijds doorstaan en is nog steeds een favoriete combinatie voor zowel ontbijt, snacks als desserts.